Η Ιβάνκα μόλις “άδειασε” τον πατέρα της για τα media και το μεταναστευτικό

Η Ιβάνκα μόλις “άδειασε” τον πατέρα της για τα media και το μεταναστευτικό

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ και σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο Ιβάνκα Τραμπ διαχώρισε τη θέση της από τον πατέρα της σε βασικά ζητήματα πολιτικής του, ενθυμούμενη πως είναι κόρη μετανάστριας.

H Ivanka Trump έδωσε την Πέμπτη συνέντευξη στο news site Axios και μεταξύ άλλων σχολίασε τη σχέση του πατέρα της με τους δημοσιογράφους.

H ίδια διαφώνησε με την άποψη του πατέρα της ότι “οι δημοσιογράφοι είναι οι εχθροί του κόσμου” και παραδέχθηκε πως η εντολή διαχωρισμού μεταναστών από τα παιδιά τους στα σύνορα των ΗΠΑ, ήταν ένα “μελανό σημείο” της θητείας της στον Λευκό Οίκο.

“Έχω μια πολύ ξεκάθαρη άποψη σε αυτό το θέμα και είμαι εντελώς αντίθετη στην πολιτική του διαχωρισμού των οικογενειών και του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς” είπε η Ιβάνκα Τραμπ. “Η μετανάστευση είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα, η παράτυπη μετανάστευση είναι εξαιρετικά περίπλοκη”, συμπλήρωσε η 36χρονη απαντώντας στον αρχισυντάκτη του πολιτικού ιστότοπου Axios Μάικ Άλεν.

“Είμαι κόρη μιας μετανάστριας”, υπογράμμισε αναφερόμενη στη μητέρα της Ιβάνα, που μεγάλωσε στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

“Όμως ζούμε σε ένα κράτος δικαίου (…) και επομένως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε να μην ενθαρρύνουμε συμπεριφορές που εκθέτουν τα παιδιά στον κίνδυνο να πέσουν θύματα διακινητών ή να εισέρχονται στη χώρα με διακινητές ή να κάνουν ένα εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι μόνα τους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Μάικ Άλεν επανήλθε ρωτώντας την αν συμμερίζεται τη “βιτριολική θέση” του πατέρα της για τα media. “Όχι”, είπε λακωνικά.

Το θέμα πάντως δεν έληξε εκεί. Κατά τη συνέντευξη Τύπου της Sarah Sanders, εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, η ίδια δέχθηκε ερώτηση για να σχολιάσει την κόντρα Τραμπ με τους δημοσιογράφους.

Η Sanders αρνήθηκε να σχολιάσει με αποτέλεσμα ο ρεπόρτερ του CNN, Jim Acosta να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα.

Και η απάντηση του Τραμπ, μέσω Twitter, ήταν πως… εχθρός του κόσμου δεν είναι τα media, αλλά τα fake news που μεταδίδουν τα media.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα