Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Στιγμιότυπο απο την ανάρτηση πλακέτας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια,σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009   ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Στιγμιότυπο απο την ανάρτηση πλακέτας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια,σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Εκτεταμένη αναφορά έκαναν τα διεθνή ΜΜΕ στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, που καταδίκασε σε ισόβια τον Ε. Κορκονέα και σε 10 χρόνια κάθειρξη τον Β. Σαραλιώτη. Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, τα επεισόδια που ακολούθησαν αλλά και τον... Αλέξη Κούγια (Pics)

 

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκε η Ελλάδα με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας για ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα,  για την ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την δεκαετή κάθειρξη του συγκατηγορούμενού του ειδικού φρουρού Β. Σαραλιώτη.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
 

Ειδικότερα, το BBC, έχει κεντρικό θέμα την υπόθεση υπό τον τίτλο "Ισόβια σε αστυνομικό για τη δολοφονία αγοριού" και στο οποίο αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου αλλά και στα επεισόδια που το νεαρό παιδί έχασε τη ζωή του.

Με μεσότιτλο "Δεν θα ξεχάσουμε"  ο συντάκτης αναφέρεται στα προηγούμενα δικαστήρια που έχουν λάβει χώρα καθώς και στην απαρηγόρητη μάνα του παιδιού. Παράλληλα, αναφέρεται και στα Εξάρχεια χαρακτηρίζοντας τη περιοχή επαναστατική  και γνωστή για τις συχνές συμπλοκές με την αστυνομία.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
 

Ο Guardian, με τη σειρά του παρουσιάζει την είδηση αναφερόμενος στη ισόβια κάθειρξη του ειδικού φρουρού τονίζοντας ότι ο θάνατος του 15χρονου οδήγησε σε εξεγέρσεις σε όλη τη χώρα όπου νεαροί επιδόθηκαν σε ζημιές με δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν καεί και πολλά κατεστραμμένα καταστήματα.

Μάλιστα για φωτογραφία επιλέγει να δείξει την μαρμάρινη πλάκα που έχει τοποθετηθεί εις μνήμη του παιδιού στο σημείο που άφησε τη τελευταία του πνοή. 

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
 

Το Aljazeera, πέραν της είδησης αναφέρεται στον Αλέξη Κούγια και στον χαρακτηρισμό του θανάτου του 15χρονου μαθητή από τον δικηγόρο ως "τραγικό ατύχημα".

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
 

Το Reuters με τίτλο "Έλληνας αστυνομικός καταδικάστηκε για το θάνατο εφήβου", αναφέρει ότι ο Ε. Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
 

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το δημοσίευμα της Βρετανικής Mail, η οποία παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό τόσο από τη δίκη όσο και από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου αλλά και η Telegraph.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος
SHARE: