Η Κομισιόν παρακολουθεί το νομοσχέδιο για τα ταξί

Η Κομισιόν παρακολουθεί το νομοσχέδιο για τα ταξί
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές για ταξί. Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη δημοσιογράφο του News 24/7 στις Βρυξέλλες για τη ρύθμιση της αγοράς ταξί

Ενήμερες για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ταξί είναι οι υπηρεσίες της Κομισιόν. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής στο news247.

Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση του εκπροσώπου ήταν η εξής: «Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωρίζουν αυτή την πρωτοβουλία. Οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με τις ελληνικές Αρχές, για να αξιολογήσουν κατά πόσο αυτά είναι συμβατά με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί βάσει του Μνημονίου, ειδικά αυτά που αφορούν στην βελτίωση του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων και της αφαίρεσης των εμποδίων στον ανταγωνισμό».

Μια διαδικασία, δηλαδή, που ισχύει και εφαρμόζεται για όλα τα νομοσχέδια.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αγορά ταξί έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώνει τους τόνους κάνοντας λόγο για επιχείρηση “λουκέτου” στην υπηρεσία Taxi Beat. Απαντώντας στις επικρίσεις ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, διεμήνυσε στο Ραδιόφωνο 24/7 πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η παύση της λειτουργίας καμιάς υπηρεσίας διαμεσολάβησης. Αντίθετα, όπως είπε, μπαίνει νομικό πλαίσιο, όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα