Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα

Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα

Η Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη συνάντηση με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού. Διαβάστε τι είπε στους συνεργάτες του

Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, που επισκέπτεται τον Λίβανο σε μία προσπάθεια προώθησης ηγετικού προφίλ, αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού.

Το γραφείο Τύπου του μεγάλου μουφτή της Βηρυτού ανακοίνωσε ότι οι συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν είχαν ενημερωθεί πριν από την συνάντηση για την απαίτηση από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να φορέσει κάλυμμα κεφαλής.

Όταν έφθασε στo γραφείο του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον Αμπντελατίφ Ντεριάν, κάποιος της έδωσε μία μαντίλα.

Να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ

«Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο… Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν αναχωρώντας αμέσως.

Μιλώντας για την «ανώτερη σουνιτική αρχή» αναφερόταν στην επίσκεψή της τον Μάιο 2015 στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσει το Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο.

Η αίτηση του διαβιβάσθηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της

«Η αίτηση του διαβιβάσθηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε» και η κα. Λεπέν πήγε κανονικά στη συνάντηση, διευκρινίσθηκε από το περιβάλλον της προέδρου του Εθνικού Μετώπου.

Η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στον Λίβανο από την Κυριακή. Πριν αναχωρήσει σήμερα, θα συναντηθεί με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Σαμίρ Τζατζά, ηγέτη του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα