“Η μητέρα όλων των απεργιών” παραλύει την Ελλάδα

default image

Όλα τα βλέμματα σήμερα ήταν στραμμένα στη χώρα μας και στην μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών. Δείτε τι έγραψε ο διεθνής Τύπος για την Ελλάδα (Pics+Vid)

Ανάμεσα στα πρώτα θέματα πολλών διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές κινητοποιήσεις όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ αναλυτές επιχειρούν να προσεγγίσουν τη συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη.

“Ελλάδα αναταραχές: Συγκρούσεις στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας” και “Αρχίζει η γενική απεργία εναντίον των περικοπών στις δαπάνες” τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC, που τονίζει ότι “τα συνδικάτα θα σας πουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και περίπου 18 μήνες, όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ”.

 

Πρώτο θέμα είναι οι κινητοποιήσεις και οι συγκρούσεις στο CNN, που σε ρεπορτάζ αναλύει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης.

“Διαμαρτυρόμενοι και η αστυνομία συγκρούονται μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην Αθήνα την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας” γράφει το CNN το οποίο μεταφράζει στα αγγλικά το γνωστό σύνθημα “εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι…”.

 

Η Ελλάδα απεργεί κατά του νομοσχεδίου λιτότητας είναι ο τίτλος των Financial Times “Δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ”, επισημαίνουν οι Financial Times.

 

“Οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα γίνονται βίαιες” αναφέρει η Wall Street Journal.“Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία μαζική διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο της Πέμπτη”, επισημαίνει η Wall Street Journal, η οποία τονίζει ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, ενώ σύσσωμος ο ξένος Τύπος σπεύδει να τονίσει ότι “η μετάδοση της κρίσης είναι γεγονός”.

 

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ και του πρακτορείου Reuters. ” Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στην πανεθνική γενική απεργία”.

“Για πρώτη φορά από τότε που χτύπησε η κρίση την Ελλάδα, οι διαδηλωτές έφτασαν στα σκαλία της βουλής και έβαλαν φωτιά σε ένα φυλάκιο μπροστά από τα κύρια σύμβολα του ελληνικού κράτους” γράφει το Reuters. “Ο ήχος από τα κάνιστρα των δακρυγόνων αντήχησε και μαύρα σύννεφα καπνού από μολότωφ απλώνονται πάνω από την Πλατεία Συντάγματος”.

 

Κεντρικό θέμα είναι οι κινητοποιήσεις στο Γαλλικό Figaro. Με τίτλο ” Η μητέρα όλων των απεργιών” παραλύει την Ελλάδα, κάνει εκτενές ρεπορτάζ των γεγονότων.

Περισσότεροι από 120.000 κόσμου στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας ” είναι ο τίτλος της Le Monde

Το Associated Press αναφέρει “Πολίτες αφαιρούν κομμάτια μάρμαρο από προσόψεις με σφυριά και λοστούς και σπάνε τζάμια και ταμπέλες από τράπεζες. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης έσπασαν τις προσόψεις περίπου 10 καταστημάτων που έσπασαν την απεργία και παρέμειναν ανοιχτά, καθώς και 5 τράπεζες και μηχανήματα ανάληψης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα