Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο στους ρώσους άνδρες

Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο στους ρώσους άνδρες
Ορθόδοξοι ουκρανοί ιερείς, δίπλα σε πανό που γράφει "Κανένα μπλόκο στην Αζοφική Θάλασσα" AP

Ρώσοι ηλικίας 16-60 ετών δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ουκρανία κατά την διάρκεια ισχύος του στρατιωτικού νόμου που επέβαλε ο Πέτρο Ποροσένκο.

Την είσοδο σε ρώσους άνδρες ηλικίας 16-60 ετών απαγορεύει η Ουκρανία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ελέγχου των Συνόρων. Κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να εισέλθουν κάποιοι για “ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς και όσοι πηγαίνουν σε κάποια κηδεία.

Την επιβολή του στρατιωτικού νόμου υπερψήφισε την Δευτέρα το ουκρανικό κοινοβούλιο και αφορά σε 10 περιοχές που συνορεύουν με την Ρωσία.

Η απαγόρευση αυτή έρχεται εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή μετά το θερμό επεισόδιο στο στενό του Κερτς την περασμένη Κυριακή. Η Ουκρανία κάνει λόγο για παράβαση του διεθνούς νόμου, ενώ η Ρωσία από την άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως τα τρία πλοία που συνέλαβε, παραβίασαν τα εθνικά της ύδατα.

Το επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα, ήταν το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, ενώ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου, το BBC μεταφέρει πως είναι πιθανό να έχει πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν μεταξύ των χωρών, με την περίοδο των εορτών να πλησιάζει, ενώ δεν αποκλείεται να επιφέρει και σειρά αντιποίνων από τη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version