Η Πιονγκγιάνγκ μετέφερε και δεύτερο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς στην ανατολική ακτή

default image

Η Βόρεια Κορέα μετέφερε και δεύτερο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς στην ανατολική της ακτή και τον τοποθέτησε σε κινητό εκτοξευτήρα.

Το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας  επιβεβαίωσε την εγκατάσταση του πρώτου πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.

“Επιβεβαιώθηκε ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε με τρένο, στην αρχή της εβδομάδας, δύο πυραύλους Musudan μεσαίου βεληνεκούς προς την ακτή και τους εγκατέστησε σε δύο οχήματα εξοπλισμένα με σύστημα εκτόξευσης”, δήλωσε ο νοτιο-κορεάτης αξιωματούχος, σύμφωνα με το Yonhap.

Ο πύραυλος Musudan, ο οποίος αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης τον Οκτώβριο του 2010, διαθέτει, θεωρητικά, βεληνεκές 3.000 χιλιομέτρων και την ικανότητα να πλήξει την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Το βεληνεκές του μπορεί να φθάσει τα 4.000 εάν έχει ελαφριά γόμωση και, κατά συνέπεια, έχει θεωρητικά την ικανότητα να πλήξει το νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου βρίσκονται σημαντικές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

“Οπως φαίνεται, ο Βορράς είναι έτοιμος να εκτοξεύσει αυτούς τους πυραύλους χωρίς προειδοποίηση”, δήλωσε ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Ο νοτιο-κορεατικός και ο ιαπωνικός Τύπος ανέφεραν χθες ότι η Νότια Κορέα φαίνεται ότι έχει εγκαταστήσει στην ανατολική της ακτή ολόκληρη συστοιχία πυραύλων Musudan. Στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας δήλωσαν στο Yonhap ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι πιθανόν να εκτοξεύσει πύραυλο στις 15 Απριλίου, στην επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του βορειο-κορεατικού κομμουνιστικού καθεστώτος Κιμ Ιλ-Σουνγκ, που πέθανε το 1994.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα