Η Ρωσία αναγνώρισε την Ανιές ως νόμιμη πρόεδρο

Η Ρωσία αναγνώρισε την Ανιές ως νόμιμη πρόεδρο
Η νέα πρόεδρος της Βολιβίας AP

Λίγες ώρες μετά τις ΗΠΑ, και η Ρωσία αναγνώρισε ως νόμιμη πρόεδρο της Βολιβίας τη Ζιανίνε Ανιές.

Η Ρωσία αναγνώρισε ως νόμιμη πρόεδρο της Βολιβίας τη μεταβατική Ζιανίνε Ανιές η οποία ανέλαβε την Τετάρτη την εξουσία μετά την ανατροπή του Εβο Μοράλες.

Τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Δημοκρατίας Σεργκέι Ριαμπκόφ , λίγες μόνο ώρες μετά την αντίστοιχη δήλωση των ΗΠΑ οι οποίες έσπευσαν επίσης να αναγνωρίσουν την Ανιές.

Η ρωσική στάση έτσι διαφοροποιείται σε σχέση με την αντίστοιχη κατάσταση στη Βενεζουέλα αφού η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό αλλά εξακολουθεί να διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Στην τοποθέτησή του, ο Ριαμπκόφ τόνισε ότι η Ρωσία “ανησυχεί για την πολιτική κρίση στη Βολιβία” αλλά συμπλήρωσε ότι η “ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την ανάδειξη της Ανιές σε πρόεδρο έγινε χωρίς την απαραίτητη απαρτία”. Προσομοίωσε, επίσης την κατάσταση που επικρατεί με πραξικόπημα.

Η είδηση της αναγνώρισης της εξουσίας της Ανιές από τη Ρωσία συνιστά σαφώς αρνητική εξέλιξη για την προσπάθεια που κάνει ο Μοράλες και το κόμμα του να επανακτήσουν τα ηνία της χώρας.

Η Ανιές, μόλις την Πέμπτη, διόρισε την πρώτη κυβέρνησή της που ανέλαβε τη δέσμευση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version