Ρωσία: Καλεί τη Disney να μην κυκλοφορήσει ταινία με γκέι χαρακτήρα

Ρωσία: Καλεί τη Disney να μην κυκλοφορήσει ταινία με γκέι χαρακτήρα
Out Trailer Pixar Disney+ youtube printscreen

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Disney να μη διανείμει πληροφορίες που "αρνούνται τις οικογενειακές αξίες και προωθούν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις"  προς τα παιδιά. 

Η ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας “Roskomnadzor” προειδοποίησε την Παρασκευή (28/5) την “Walt Disney Co” να μη διανείμει περιεχόμενο “επιβλαβές για τα παιδιά στη Ρωσία”. Αφορμή της προειδοποίησης αυτής αποτέλεσε η κυκλοφορία μιας ταινίας μικρού μήκους το 2020, με τον τίτλο “Out”, η οποία παρουσιάζει έναν γκέι χαρακτήρα.

Η εν λόγω αρχή παρέδωσε μια επιστολή προς τη “Disney”, τονίζοντας ότι είναι κατά της ρωσικής νομοθεσίας να διανείμει πληροφορίες που “αρνούνται τις οικογενειακές αξίες και προωθούν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις” προς τα παιδιά.

Όπως γράφει το Reuters, η Disney δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση σχετικά με το ζήτημα.

Οι ομόφυλες σχέσεις είναι νόμιμες στη Ρωσία, ωστόσο ένας νόμος του 2013 απαγορεύει τη διάδοση “προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις” στους νέους. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν τη νομοθεσία, τονίζοντας ότι η αλλαγή αυτή συμβάλλει στην αύξηση της κοινωνικής εχθρότητας προς τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα