Η Ρωσία θα παραμείνει δύσκολος εταίρος για την ΕΕ, λέει ο νέος Γερμανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας (AP Photo/Markus Schreiber)
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας (AP Photo/Markus Schreiber) AP

"Η Ρωσία θα παραμείνει ένας δύσκολος εταίρος. Αλλά η Ρωσία θα είναι επίσης απαραίτητη για την εξεύρεση λύσεων στις μεγάλες διεθνείς συγκρούσεις και επομένως θέλουμε να παραμείνουμε σε διάλογο", δήλωσε ο Χ. Μάας

Η Ρωσία θα παραμείνει ένας δύσκολος εταίρος, δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, αντιδρώντας στην επανεκλογή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Κυριακή και αμφισβητώντας την νομιμοτητα των εκλογών.

Η ΕΕ θα πρέπει να μπορεί να συζητάει με τη Ρωσία παρότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων, πρόσθεσε ο ίδιος

"Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ρωσία ήταν το ίδιο αναμενόμενο για εμάς όπως και οι συνθήκες διεξαγωγής της διαδικασίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη πολιτική διαδικασία από κάθε άποψη, όπως θα την ορίζαμε", δήλωσε ο Μάας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη μηνιαία σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

"Η Ρωσία θα παραμείνει ένας δύσκολος εταίρος. Αλλά η Ρωσία θα είναι επίσης απαραίτητη για την εξεύρεση λύσεων στις μεγάλες διεθνείς συγκρούσεις και επομένως θέλουμε να παραμείνουμε σε διάλογο", συμπλήρωσε ο Μάας.

Αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ ο Μάας είπε ότι η ΕΕ θα στηρίξει τη Βρετανία στο θέμα αυτό. Ερωτηθείς αν η ΕΕ θα εξετάσει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, ο Μάας απάντησε ότι το μπλοκ θα συζητήσει το ζήτημα αν το ζητήσει το Λονδίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Σκριπάλ: Πιθανόν να δηλητηριάστηκε μέσω του εξαερισμού του αυτοκινήτου του

Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν στην προεδρία - Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

ADVERTISING

SHARE: