Έφοδος της ρωσικής αστυνομίας στην έδρα του Ikea στο Χίμκι

default image

Στα πλαίσια ερευνών στην έδρα του Ikea στη Ρωσία, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση εγγράφων που σχετίζονται με την ιδιοκτησία του

Οι ρωσικές αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα στην έδρα του Ikea στη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό από τον νομικό εκπρόσωπο του σουηδικού κολοσσού ο οποίος κατήγγειλε ότι “συμπτωματικά” η αστυνομική επιχείρηση συνέπεσε με μια διαδικασία διαιτησίας που αφορά την ιδιοκτησία του οικοπέδου όπου βρίσκεται το κατάστημα.

“Η αστυνομία ήρθε στην έδρα του Ikea στη Ρωσία και κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα εγγράφων, ιδίως εκείνα που αφορούσαν τις ιδιοκτησίες του Ikea” στη χώρα, είπε ο δικηγόρος Σεμιόν Σεφτσένκο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα, στην πόλη Χίμκι, βορειοδυτικά της Μόσχας, έγινε στο πλαίσιο μιας διαδικασίας την οποία κίνησε “ένα πρόσωπο άγνωστο σε εμάς”. Η σουηδική εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές και είναι έτοιμη να προασπιστεί τα συμφέροντά της, πρόσθεσε.

“Για εμάς, πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη σύμπτωση διότι τη στιγμή που βρισκόταν εδώ η αστυνομία, ήταν σε εξέλιξη μια πολύ σημαντική ακρόαση στο πλαίσιο μιας διαδικασίας διαιτησίας την οποία κίνησε η εταιρεία KSKhP”, συνέχισε. Ο Σεφτσένκο εξήγησε ότι η εταιρεία αυτή διεκδικεί το οικόπεδο όπου βρίσκεται η έδρα του Ikea και ζητά να κατεδαφιστούν τα κτίρια.

Η εφημερίδα Kommersant αποκάλυψε την Δευτέρα ότι οι αστυνομικές αρχές της Μόσχας ξεκίνησαν έρευνες για το κατά πόσο ήταν νόμιμη η παραχώρηση του οικοπέδου, το 1993, από την KSKhP. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσωπα “προσκείμενα στους Ρώσους εκπροσώπους” του Ikea θεωρούνται ύποπτα για απάτη στην υπόθεση αυτή.

Ο Σεφτσένκο υπενθύμισε ότι η KSKhP, η οποία ελέγχεται από μια εξωχώρια εταιρεία, είτε προσπαθήσει και στο παρελθόν να ανακτήσει την κυριότητα του οικοπέδου, χωρίς επιτυχία. “Ελπίζουν προφανώς ότι θα λάβουν χρήματα”, εκτίμησε.

Το Ikea επεκτάθηκε στη Ρωσία το 2000 και ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζει κανέναν συναγωνισμό. Σήμερα η Ρωσία είναι για το Ikea μια από τις κυριότερες αγορές του στον κόσμο και ελπίζει ότι θα συνεχίσει να επεκτείνεται στη χώρα αυτή παρά την ύφεση που έχει περιορίσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα