Η Σικελία πουλάει στον Έλον Μασκ κομμάτι από δημοφιλές αξιοθέατο

Η Σικελία πουλάει στον Έλον Μασκ κομμάτι από δημοφιλές αξιοθέατο
Το ιταλικό θέρετρο Scala dei Turchi AP

Για πώληση ετοιμάζεται τμήμα του διάσημου ιταλικού τουριστικού προορισμού, Scala dei Turchi. "Κρούση" από τον ιδιοκτήτη του στον Έλον Μασκ.

Στην κατοχή του Έλον Μασκ φιλοδοξεί ο ιταλός ιδιοκτήτης του να βρεθεί μέρος του διάσημου τουριστικού προορισμού της Σικελίας, Scala dei Turchi.

Ο διάσημος ασβεστολιθικός βράχος της Σικελίας μπορεί να μην αποτελεί προφανή επιλογή για εξαγορά από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, αλλά ο 72χρονος Ιταλός Ferdinando Sciabarrà ελπίζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Ferdinando Sciabarrà, ο οποίος πέρυσι ανακηρύχθηκε επίσημα ιδιοκτήτης ενός τμήματος από το πάνω επίπεδο του ασβεστολιθικού βράχου, μετά από μακρά νομική διαμάχη με την τοπική αρχή στο Realmonte του Agrigento και έπειτα από χρόνια καταγγελιών για τη συντήρηση του θέρετρου, πιστεύει ότι ο Έλον Μασκ θα ήξερε πώς να το φροντίσει.

Η ιστορία του δημοφιλούς αξιοθέατου

Η Scala dei Turchi, ή αλλιώς η “Σκάλα των Τουρκων”, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας και εμφανίζεται σε εξέχουσα θέση στα βιβλία του Inspector Montalbano του αείμνηστου συγγραφέα Andrea Camilleri.

Ο Sciabarrà, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν για το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο, αξίωσε την ιδιοκτησία του μέρους αυτού με βάση κληρονομικά έγγραφα που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, με αποτέλεσμα να του επιστραφεί το μερίδιό του από τον βράχο μετά από έρευνα για κατάληψη κρατικής γης.

Τώρα είπε ότι το βγάζει σε πλειστηριασμό, αφού απορρίφθηκαν τα αιτήματά του προς τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να θεσπίσουν μέτρα για την καλύτερη προστασία της τοποθεσίας ή τη μετατροπή της σε φυσικό καταφύγιο.

Όπως είπε ο Sciabarrà στην Corriere della Sera, «πήραμε υποσχέσεις, αλλά τίποτα άλλο. Τώρα, μετά από ένα χρόνο, και με ανησυχία για το τι θα φέρει μια ακόμη καλοκαιρινή άφιξη τουριστών στη Σκάλα, το βγάζουμε σε δημοπρασία, απευθυνόμενοι πρώτα στον Έλον Μασκ».

Ο βράχος, που έχει σχήμα τεράστιας σκάλας που προεξέχει στη Μεσόγειο από τις ακτές της νότιας Σικελίας, έχει υποστεί φυσική διάβρωση αλλά έχει αλλοιωθεί και από τον τεράστιο αριθμό τουριστών που το επισκέπτεται, ορισμένοι από τους οποίους έχουν κλέψει ακόμα και κομμάτια του βράχου, που αποτελείται από μαλακό λευκό ασβεστόλιθο.

Τον Ιανουάριο, βάνδαλοι παραμόρφωσαν το αξιοθέατο βάφοντάς το κόκκινο με σκόνη οξειδίου του σιδήρου.

Ο χώρος έκλεισε προσωρινά και κατασχέθηκε από τους εισαγγελείς στις αρχές του 2020 μετά από καταγγελίες για κακή διατήρησή του. Έρευνες έγιναν και σε βάρος του Sciabbarà, σχετικά με εγκλήματα που αφορούν στη διατήρηση του χώρου και καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 9.100 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα