Η στιγμή που το ρωσικό υποβρύχιο εκτοξεύει πυραύλους κατά των τζιχαντιστών

default image

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη επίθεση που πραγματοποίησε ρωσικό υποβρύχιο κατά του Ι.Κ.

Την επίθεση από το το ρωσικό υποβρύχιο Ροστόφ επί του Ντον, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σ.Σόιγκου ο οποίος ανέφερε ότι για πρώτη φορά εκτοξεύθηκαν πύραυλοι Κρουζ (τύπου Kalibr) από το υποβρύχιο που επιχειρεί στην Μεσόγειο. “Οι στόχοι καταστράφηκαν” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σόιγκου ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε αμέσως μέσω τηλεδιάσκεψης και έδωσε εντολή να μην ανοίξουν τις συσκευές καταγραφής των δεδομένων πτήσης του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία, χωρίς την παρουσία διεθνών ειδικών.

 

Ο Σόιγκου από την πλευρά του δήλωσε πως τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τις τελευταίες τρεις μέρες 300 αεροπορικές επιδρομές, πλήττοντας πάνω από 600 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία.

 

Σημειώνεται πως οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το υποβρύχιο μπορούν να καλύψουν απόσταση 1,500 μιλίων και να διατηρούν χαμηλό ύψος μέχρι να πλήξουν τον στόχο τους.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα