Το τσουνάμι στον πυρηνικό σταθμό

default image

Νέο βίντεο από τη στιγμή που το τσουνάμι χτύπησε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Η TEPCO ανακοίνωσε πως τα κύματα έφτασαν ακόμα και τα 15 μέτρα. Δείτε το βίντεο (vid)

Η TEPCO έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η στιγμή κατά την οποία το τσουνάμι πλήττει το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, με τα γιγαντιαία κύματα να συγκρούονται στις εγκαταστάσεις.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους πως τα κύματα έφτασαν ακόμα και τα 14 με 15 μέτρα.

Το βίντεο των έξι δευτερολέπτων που απαθανάτισε με το κινητό του εργαζόμενος της TEPCO λήφθηκε από ύψος 900 μέτρων. Από φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορεί κανείς να διακρίνει σπασμένα τζάμια και διάσπαρτα χαρτιά.

Υπενθυμίζεται ότι δύο υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους στη βάση του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο. 4 όταν το τσουνάμι χτύπησε το εργοστάσιο, με τις σορούς τους να βρίσκονται ένα μήνα μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το τσουνάμι χτύπησε τις γεννήτριες και τις αντλίες που απαιτούνται για την ψύξη των τριών αντιδραστήρων, αφήνοντας τους μηχανικούς να αγωνίζονται για να αποφευχθεί μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα