Η συριακή αντιπολίτευση καταγγέλλει επίθεση με τοξικό αέριο

Η συριακή αντιπολίτευση καταγγέλλει επίθεση με τοξικό αέριο
In this photo released by the Syrian official news agency SANA, damaged and blocked street where clashes erupted between the Syrian government forces and rebels, near the Abbassiyin square, east Damascus, Syria, Monday March 20, 2017. Syrian government forces on Monday regained control of parts of Damascus that were attacked and captured by rebels and militants the previous day, with the two-day fighting leaving dozens dead on both sides, the military and an activist group said. (SANA via AP) AP

Την παρέμβαση του ΟΗΕ ζητά η συριακή αντιπολίτευση, αναφέροντας πως η κυβέρνηση Άσαντ έκανε χρήση τοξικού αερίου στη Συρία. Αναφορές για 58 νεκρούς. Βομβαρδίσθηκε το νοσοκομείο που υποδέχθηκε τα θύματα της επίθεσης

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο στη βορειο-δυτική Συρία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο από ασφυξία δεκάδεων αμάχων, καθώς και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ. Πληροφορίες αναφέρουν πως βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο που υποδέχτηκε τα θύματα της επίθεσης με τοξικό αέριο.

Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως», ενώ κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες που περιείχαν τοξικό αέριο».

Την ίδια ώρα, τους 58 έχουν φθάσει οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή με τοξικό αέριο στη βορειο-δυτική Συρία, σύμφωνα με όσα αναφέρτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ στην Ανατολική Γούτα, οι οποίες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άμαχοι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ SANA via AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα