Η Τουρκία απελευθέρωσε τον Ντενίζ Γιουτζέλ μετά από ένα χρόνο

Η Τουρκία απελευθέρωσε τον Ντενίζ Γιουτζέλ μετά από ένα χρόνο
FILE - In this July 21, 2016 file photo German-Turkish journalist Deniz Yucel is pictured during a talkshow in Berlin, Germany. Yucel was imprisoned in Turkey on espionage charges on Feb. 14, 2017. (Karlheinz Schindler/dpa via AP, file) Karlheinz Schindler/dpa via AP, file

Την αποφυλάκιση του τουρκικής καταγωγής γερμανού δημοσιογράφου ζητούσαν γερμανοί πολιτικοί καθώς και η ίδια η Άγγελα Μέρκελ

Ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ που κρατείτο στην Τουρκία εδώ και ένα χρόνο απελευθερώθηκε, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα Die Welt. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπ. Γιλντιρίμ, η η Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε εκ νέου στην περίπτωση του δημοσιογράφου που όπως επανέλαβε, κρατείτο χωρίς κατηγορητήριο των εισαγγελικών αρχών.

Όπως τόνισε η Α. Μέρκελ τόσο η υπόθεσή του, όπως και οι υποθέσεις των άλλων Γερμανών που κρατούνται για πολιτικούς λόγους στην Τουρκία συνιστούν για το Βερολίνο “κατεπείγον” θέμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι “δεν πρόκειται να γίνει καμία συνδιαλλαγή” για το θέμα. Δεν πρόκειται δηλαδή η Γερμανία να εξάγει όπλα στην Τουρκία για να πετύχει την αποφυλάκιση τους.

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε και η απόφαση για αποφυλάκιση του Γιουτζέλ. Ο ίδιος ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες πως θα υπήρχε “κινητικότητα” για το ζήτημα, και πως την τελική απόφαση θα την έπαιρναν “οι δικαστικές αρχές και όχι η κυβέρνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα