Η Τουρκία επιτίθεται σε Παυλόπουλο και Τσίπρα για την γενοκτόνια των Αρμενίων

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Serzh Sargsya, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Serzh Sargsya, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που ακολούθησαν την επίσκεψη του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν στην Αθήνα

"Η Τουρκία και το τουρκικό έθνος δεν θα δώσουν σε καμία περίπτωση βάση σε αυτούς που με κάθε ευκαιρία προβάλλουν μία μονομερή, γεμάτη εμμονές, αποκομμένη από την πραγματικότητα και εκτός δικαίου αντίληψη περί ιστορίας".

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του Αρμένιου Προέδρου στην Αθήνα.

Η Τουρκία επιτίθεται σε Παυλόπουλο και Τσίπρα για την γενοκτόνια των Αρμενίων

Στη σχετική ανακοίνωση η οποία έχει τη μορφή "απάντησης σε ερώτηση", δίνεται απάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου "οι οποίες περιλαμβάνουν βαρείς ισχυρισμούς σχετικά με την τουρκική ταυτότητα κατά τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι "οι εν λόγω δηλώσεις είναι προϊόν αρρωστημένης αντίληψης η οποία δείχνει ότι οι σχέσεις και η συμπαράσταση μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας οικοδομούνται στη βάση μιας κοινής εχθρότητας και λασπολογίας εναντίον της τουρκικής ταυτότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Σαρκισιάν: Θέλω και ελπίζω να τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία

SHARE: