Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για προπαγάνδα στο προσφυγικό. Ανακοίνωση - πρόκληση με υποδείξεις

Tayyip Erdogan και Mevlut Cavusoglu
Tayyip Erdogan και Mevlut Cavusoglu AP

Επίθεση στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Υποστηρίζει ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών έχουν μειωθεί και κάνει λόγο για "αντιτουρκική προπαγάνδα"

Με μια πολύ σκληρή και θρασύτατη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και μάλιστα προχωρά σε υποδείξεις.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕξ, Χαμί Ακσόι, ουσιαστικά απάντησε στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στάση της Τουρκίας και τις ροές προσφύγων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "προπαγάνδα" ενάντια στην Τουρκία, μείωση των ροών προς την Ελλάδα και για "απάνθρωπη μεταχείριση" των προσφύγων από τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

"Το πιο πρόσφατο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850.000 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό ποσοστό διέλευσης έχει μειωθεί στο 94% χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες εταίροι μας , καθώς και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές.

Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να:

*Επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.

*Φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.

*Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

*Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

*Να μην χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τα αντιμετωπίζουν απάνθρωπα

*Να δείξουν σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Μεταναστευτικό, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης για προσφυγικό - μεταναστευτικό: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της

SHARE:

24Media Network