Η Βενεζουέλα θα εμβολιάσει με το ρωσικό Sputnik-V, 10 εκ. κατοίκους

Η Βενεζουέλα θα εμβολιάσει με το ρωσικό Sputnik-V, 10 εκ. κατοίκους
Εμβόλιο Sputnik V AP

Σε συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V έφτασε η Βενεζουέλα. Αρχίζουν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπέγραψε με την Ρωσία συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες.

«Η Βενεζουέλα μόλις υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του εμβολίου Sputnik-V, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, κατά την οποία θα εμβολιασθούν 10 εκατομμύρια άνθρωποι και ήδη ασχολούμαστε με την προετοιμασία αυτής της φάσης» δήλωσε η Ροντρίγκες στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSur, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό το ταχύτερο δυνατόν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 12 Δεκεμβρίου ο Νικολάς Μαδούρο Γκέρρα, γιός του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, υπήρξε ένας από τους πρώτους που εμβολιάσθηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών. Στο εμβολιασμό του γιού του προέδρου, παρίστατο ο Ρώσος πρέσβης στην Βενεζουέλα Σεργκέι Μέλικ-Μπαγκντασάροφ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι το Καράκας προμηθεύτηκε 2.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου, για να συμμετάσχει στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου. Η Ντέλσι Ροντρίγκες πρότεινε επίσης να οργανωθεί η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Βενεζουέλα.

Η κυβέρνησης της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει τα δύο πρώτα κρούσματα στην χώρα στις 13 Μαρτίου, την ίδια ημέρα που η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Στις 17 Μαρτίου ο Μαδούρο ανακοίνωσε την επιβολή καραντίνας σε όλη τη χώρα. Αυτή την στιγμή στην Βενεζουέλα έχουν καταγραφεί 112.636 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.018 θάνατοι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα