Η Βουλγαρία γυρίζει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

default image

Σύμφωνα με νέο σχέδιο για κοινή δράση μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας της Βουλγαρίας, εκαντοντάδες Βούλγαροι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα και σε συνεργασία με την συνοριακή αστυνομία θα ελέγχουν εξονυχιστικά τα σύνορα του κράτους με τη χώρα μας

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την είσοδο μεταναστών από την Ελλάδα εμφανίζεται η Βουλγαρία, επαναπροωθώντας προς το ελληνικό έδαφος, 56 Αφγανούς, οι οποίοι επιχείρησαν παρανόμως να διέλθουν στη βουλγαρική επικράτεια.

«Η επαναπροώθηση πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική μονάδα, στα δυτικά της χώρας.

«Στείλαμε ένα ισχυρό σήμα στους διακινητές που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους» τόνισε από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Ρουμιάνα Ματσάροβα.

Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν ακόμη 40 μετανάστες – πρόσφυγες, από το Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από τις βουλγαρικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι, ο κάθε ένας κατέβαλε το ποσό των 200 ευρώ, προκειμένου να περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως μετά από εντολή του Πρωθυπουργού  Μ. Μπορίσοφ, σημαντικές   βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Μία μονάδα 65 στρατιωτικών με οχήματα παντός εδάφους θα διατεθούν για το δυτικό τμήμα των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων σε υποστήριξη της αστυνομίας των συνόρων για την περίπτωση συρροής μεταναστών, πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει σύνορα 493 χλμ. με την Ελλάδα και 259 χλμ. με την Τουρκία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έχοντας κατασκευάσει έναν φράχτη 120 χλμ. κατά μήκος των πιο ευάλωτων τμημάτων της μεθορίου της με την Τουρκία, η Βουλγαρία έχει εμποδίσει εδώ και δέκα ημέρες δύο απόπειρες διέλευσης δεκάδων μεταναστών που επέβαιναν σε φορτηγά τρένα με προορισμό τη Γερμανία και την Ουγγαρία, μέσω του φυλακίου Καπιτάν-Αντρέεβο στη βουλγαρο-τουρκική μεθόριο.

Η Βουλγαρία κατέγραψε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 5.010 αιτούντες άσυλο –Αφγανούς, Ιρακινούς και Σύρους– στην πλειονότητά τους παράτυπους μετανάστες που εισήλθαν στην επικράτειά της. Δέχθηκε επίσης πίσω 242 μετανάστες που έστειλαν η Γερμανία, η Αυστρία και η Νορβηγία όπου είχαν φθάσει μετά την καταγραφή τους στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες, Πέτια Παρβάνοβα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα