Η Υπουργός Ισότητας έγινε viral αποκαλώντας το Vox ακροδεξιά συμμορία

Η Υπουργός Ισότητας έγινε viral αποκαλώντας το Vox ακροδεξιά συμμορία

Η Ιρένε Μοντέρο δεν άντεξε τις επιθέσεις κάτω από τη ζώνη και ξέσπασε με την ομιλία της στη Βουλή να γίνεται Viral. Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

Η αλήθεια είναι ότι κατά την τελευταία εβδομάδα η ισπανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα η Υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο βρέθηκαν σε δύσκολη θέση.

Η σπέκουλα της δεξιάς, και κυρίως των ακροδεξιών του Vox για το νόμο περί συναίνεσης στο σεξ (νόμος που έχει το μότο “μόνο ναι σημαίνει ναι”) ήταν πολύ ισχυρή, μιας και λόγω ρυθμίσεων στις ανώτατες ποινές κάποιοι βιαστές αποφυλακίστηκαν.

Το θέμα έφτασε, όπως είναι λογικό στην ισπανική Βουλή, όπου η βουλεύτρια του Vox ξεπέρασε τα όρια και αποκάλεσε την Μοντέρο “απελευθερωτή των βιαστών”.

Η Υπουργός, παίρνοντας το λόγο, ήταν φανερά φορτισμένη και φάνηκε από τις φράσεις που επέλεξε να χρησιμοποιήσει.

“Θέλω όλοι να θυμούνται ότι την πολιτική βία και όσοι την χρησιμοποιοιούν έτσι ώστε να γίνει γίνει σαφές ότι οι φεμινίστριες και οι δημοκράτες είναι περισσότεροι από αυτούς. Θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερα δικαιώματα για να βάλουμε αυτή τη συμμορία φασιστών στη θέση της”. Η τελευταία φράση συνοδεύτηκε από νεύμα που έδειχνε προς τα έδρανα του Vox.

To σχετικό απόσπασμα της ομιλίας κάνει από την Τετάρτη το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα