Ιαπωνία: Ένα επίθετο θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα παντρεμένα ζευγάρια βάσει νόμου

Ιαπωνία: Ένα επίθετο θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα παντρεμένα ζευγάρια βάσει νόμου
2021 Koji Sasahara/AP Photo

Απορρίφθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της Ιαπωνίας προσφυγές τριών ζευγαριών που ήθελαν να κρατήσουν τα δικά τους επίθετα μετά τον γάμο τους.

Το ίδιο επίθετο πρέπει να χρησιμοποιούν τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τριών ζευγαριών που ήθελαν να κρατήσουν τα δικά τους επίθετα μετά τον γάμο τους.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε συνταγματικούς τους νόμους που προβλέπουν ότι τα ζευγάρια στην Ιαπωνία πρέπει να επιλέξουν ένα μόνο επώνυμο, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης.

Τα ζευγάρια είχαν υποστηρίξει ότι η πρόβλεψη αυτή δημιουργεί διακρίσεις, καταδεικνύοντας την αυξανομένη στήριξη της κοινής γνώμης στο να επιτραπεί στα παντρεμένα ζευγάρια να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίθετα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίθετα αποτέλεσε σοβαρό ζήτημα μεταξύ των πολιτικών αφού ο Γιοσιχίντε Σούγκα αντικατέστησε τον Σίνζο Άμπε -που θεωρήθηκε ότι είχε πιο συντηρητικές απόψεις για το θέμα- στην πρωθυπουργία της χώρας πέρυσι.

Ενώ κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού τάσσονται υπέρ του να επιτρέπεται σε ζευγάρια να αποφασίζουν ποια ονόματα θα χρησιμοποιούν, η συντηρητική πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος LDP αντιτίθεται σε αυτό, λέγοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα καταστρέψει την ενότητα της οικογένειας και ότι αντιβαίνει στις παραδόσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version