Ιαπωνία: Η παράξενη πολιτική επιστροφής της λερωμένης πάνας – Μπερδεμένοι γονείς

Ιαπωνία: Η παράξενη πολιτική επιστροφής της λερωμένης πάνας – Μπερδεμένοι γονείς
Παιδικός σταθμός στην Ιαπωνία iStock

Μπερδεμένοι αισθάνονται οι γονείς στην Ιαπωνία, καθώς οι δημόσιοι παδικοί σταθμοί τους επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες πάνες των παιδιών τους και εκείνοι δεν γνωρίζουν τον λόγο.

Περίπου το 40% των δημόσιων παιδικών σταθμών στην Ιαπωνία απαιτούν από τους κηδεμόνες να παίρνουν τις λερωμένες πάνες των παιδιών τους στο σπίτι, αποκάλυψε μια έρευνα ιδιωτικού οργανισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun, ο συγκεκριμένος κανόνας μπερδεύει τους γονείς, καθώς δεν γνωρίζουν τον λόγο που τους ζητούν να πάρουν πίσω τις λερωμένες πάνες.

Γιατί να πάρω τις μεταχειρισμένες πάνες στο σπίτι; Δεν έχω πει ποτέ στον παιδικό σταθμό ότι με ενοχλεί, γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα. Αλλά είναι περίεργο“, είπε μια 43χρονη γυναίκα που της στέλνει 2χρονη κόρη σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην πόλη του Κιότο. Κάθε φορά που πηγαίνει να πάρει την κόρη της, της ζητείται να φέρει στο σπίτι τρεις ή τέσσερις χρησιμοποιημένες πάνες σε μια τσάντα. Όταν φτάνει στο σπίτι, τις πετάει κατευθείαν στα σκουπίδια.

Η Baby Job Inc, μια εταιρεία που προμηθεύει πάνες σε δημόσιους παρόχους παιδικής μέριμνας, διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με το τι συμβαίνει με τις χρησιμοποιημένες πάνες στις εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας της Ιαπωνίας.

Πολλοί από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς δεν απάντησαν στην έρευνα της εταιρείας, ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό αιτιολόγησε την συγκεκριμένη πρακτική.

Οι παιδικοί σταθμοί έδωσαν αρκετούς λόγους, με τους περισσότερους να λένε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουν στους γονείς την ευκαιρία να ελέγξουν την υγεία του παιδιού τους, εξετάζοντας τα κόπρανα τους.

Ένας μικρότερος αριθμός παιδικών σταθμών απάντησε πως δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οργάνωση και στην συλλογή των σκουπιδιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα