Ιαπωνία: Πρόστιμο 68 ευρώ για σχόλια που οδήγησαν σε αυτοκτονία

Ιαπωνία: Πρόστιμο 68 ευρώ για σχόλια που οδήγησαν σε αυτοκτονία
instagram/@hanadayo0903

Με το εξωφρενικό πρόστιμο των μόλις 9.000 γεν τιμωρήθηκε χρήστης του διαδικτύου για προσβλητικά σχόλια κατά παίκτριας ριάλιτι που λίγο αργότερα αυτοκτόνησε

Πρόστιμο ύψους 9.000 γεν, δηλαδή 80 δολαρίων ή 68 ευρώ, επιβλήθηκε σε άνδρα, ο οποίος προσέβαλε στο διαδίκτυο την αθλήτρια της πάλης και παίκτρια τηλεοπτικού ριάλιτι, η οποία στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Ιάπωνας, σύμφωνα με Μέσα της χώρας, χαρακτήριζε την Χάνα Κιμούρα, παίκτρια του ριάλιτι του Netflix, Terrace House, ως απαίσια προσωπικότητα και την ρωτούσε πότε θα πεθάνει.

Η 22χρονη, αναφέρει το BBC, δεχόταν πλήθος προσβλητικών σχολίων σε καθημερινή βάση από την είσοδό της στο τηλεπαιχνίδι, το οποίο ακυρώθηκε μετά τον θάνατό της τον Μάιο του 2020.

Στο ριάλιτι, έξι νέοι ζούσαν μαζί σε ένα σπίτι στην Ιαπωνία, συνεχίζοντας κατά τα λοιπά τις ζωές τους.

Η Κιμούρα συμμετείχε στην τελευταία σεζόν του παιχνιδιού και οι ύβρεις εναντίον της στα social media αυξήθηκαν μετά από μία διαμάχη με συμπαίκτη της.  Πριν τον θάνατό της μάλιστα, φέρεται να πόσταρε στο Twitter εικόνες αυτοτραυματισμού με μηνύματα που έδειχναν την κακή ψυχολογική της κατάσταση.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο, πόσταρε διαρκώς κακοποιητικά μηνύματα στους λογαριασμούς της.

Η ποινή του, για το αδίκημα της “προσβολής” για το οποίο καταδικάστηκε, το πρόστιμο δηλαδή των 9.000 γεν, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε υπερβολικά επιεικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα