Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την 11η Σεπτεμβρίου

default image

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων νέα ηχητικά ντοκουμέντα δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας. Αυτά καταγράφουν τη σύγχυση και τον πανικό που επικρατούσε την ώρα των επιθέσεων (Vid)

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται οι εκκλήσεις για βοήθεια μίας αεροσυνοδού και οι απειλές ενός από τους αεροπειρατές, του Μοχάμεντ Άττα.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των καταγραφών είναι ένα τηλεφώνημα από την αεροσυνοδό της πτήσης 11 της American Airlines, Μπέτυ Ονγκ. “Κάποιος έχει μπει στην πρώτη θέση. Δεν ξέρω, νομίζω ότι γίνεται αεροπειρατεία”.

Το αίμα παγώνει κυριολεκτικά όταν ακούγεται η φωνή του Μοχάμεντ Άττα, ενός εκ των αεροπειρατών, που απευθύνεται στους επιβάτες της πτήσης, λέγοντας “Μην κουνηθεί κανείς. Όλα θα πάνε καλά. Αν προσπαθήσετε να κουνηθείτε, θα τραυματίσετε τους εαυτούς σας και θα προκαλέσετε κακό και στο αεροπλάνο. Απλά μείνετε ήσυχοι”.

Ο Άττα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της Αλ-Κάιντα που οδήγησε την πτήση 11 στον Βόρειο Πύργο του WTC, ακούγεται να μιλά ξανά στους επιβάτες, παρακαλώντας τους να μην κουνηθούν. “Πηγαίνουμε πίσω στο αεροδρόμιο, μην δοκιμάσετε κάτι ηλίθιο”, τους προειδοποιεί.

Στη συνέχεια, το βίντεο του Reuters φιλοξενεί τη συνομιλία του υπαλλήλου στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης με κάποιον από τα κεντρικά της εταιρίας, ο οποίος ρωτά τον υπάλληλο αν βλέπει ένα αεροπλάνο στα 4.000 πόδια, 5 μίλια ανατολικά από αεροδρόμιο.

Ο υπάλληλος του Πύργου Ελέγχου απαντάει καταφατικά, ενώ αυτός από τα κεντρικά παρατηρεί σοκαρισμένος ότι κι αυτό το αεροπλάνο κατευθύνεται πάνω στο WTC.

Οι δυο τους σχολιάζουν το πόσο γρήγορα χάνει ύψος το αεροπλάνο, ενώ από τον Πύργο Ελέγχου δεν έχουν εντοπίσει ακόμα για ποια πτήση πρόκειται.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, παρακολουθούν αποσβολωμένοι και το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει πάνω στους Πύργους. Ακούγονται να λένε ότι το κτίριο καταρρέει τυλιγμένο στις φλόγες.

Ανατριχίλα προκαλούν και τα ουρλιαχτά των επιβατών της πτήσης United Flight 93 που έπεσε στο Shanksville της Pennsylvania, τα οποία ακούγονται… σαν παρεμβολή στον ασύρματο του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου του Cleveland.

Ο ένας ελεγκτής ρωτά τον άλλο αν αυτό που παρενεβλήθη στη συχνότητά τους ήταν ουρλιαχτά και παίρνει θετική απάντηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα