Ινδία: 16 νεκροί από κεραυνό ενώ έβγαζαν selfie

Ινδία: 16 νεκροί από κεραυνό ενώ έβγαζαν selfie
shutterstock

Η κακοκαιρία που έπληξε την Ινδία, άφησε πίσω της περισσότερα από 40 θύματα, με πολλούς θανάτους και τραυματισμούς, εξαιτίας κεραυνών που έπεσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κεραυνός χτύπησε τη πόλη Jaipur, της Ινδίας και σκότωσε 16 ανθρώπους τη στιγμή που τραβούσαν σέλφι, τη Κυριακή 11 Ιουλίου.

Τα θύματα βρίσκονταν σε πύργο του 12ου αιώνα, δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, όταν κεραυνός έπεσε στο σημείο και τους χτύπησε θανατηφόρα.

Ο αστυνομικός, Anand Srivastava, δήλωσε πως “η πλειοψηφία των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο αξιοθέατο, ήταν νεαρής ηλικίας”. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, βρισκόντουσαν τουλάχιστον 27 άτομα πάνω στον πύργο και μερικοί εξ αυτών φέρεται να πήδηξαν στο έδαφος προκειμένου να προστατευθούν, όταν έπεσε ο κεραυνός.

Επιπλέον 9 θάνατοι σημειώθηκαν την ίδια μέρα στη πολιτεία Rajasthan, στην οποία ανήκει και η Jaipur, και σχεδόν άλλοι 20 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον αστυνομικό. Παράλληλα, κεραυνοί χτύπησαν και άλλες τριγύρω περιοχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, να είναι μεγάλος.

Οι πολιτείες Uttar Pradesh και Madhya Pradesh, θρήνησαν τα περισσότερα θύματα. Τουλάχιστον 41 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή στη πολιτεία Uttar Pradesh, με τη πόλη Allahabad, γνωστή και ως Prayagraj να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Ενώ επίσης, οι πόλεις Kanpur Dehat, Kaushambi, Firozabad, Unnao και Chitrakoot κατέγραψαν εξίσου θανάτους από το φονικό πλήγμα της κακοκαιρίας. Δύο άνδρες που είχαν βρει καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο, πέθαναν επί τόπου, μόλις έπεσε κεραυνός στη πόλη Firozabad.

Τουλάχιστον επτά νεκροί βρέθηκαν στη πολιτεία Madhya Pradesh, ενώ σύμφωνα με ειδικούς, ο αριθμός των θυμάτων ήταν αυξημένος σε αυτές τις δύο πολιτείες, επειδή οι περισσότεροι πολίτες εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, απασχολούμενοι κυρίως με τη γεωργία και τις κατασκευές.

Σύμφωνα με το BBC, κάθε χρόνο σκοτώνονται περίπου 2.000 Ινδοί από κεραυνούς που χτυπούν τις περιοχές.

Και οι δύο τοπικές κυβερνήσεις, ανακοίνωσαν οικονομική αποζημίωση για τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν από τους φονικούς κεραυνούς.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, όπως αναφέρει ο Guardian, προειδοποίησε για περισσότερες αστραπές τις επόμενες δύο ημέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα