Ινδία: Διαπόμπευσαν τους βιαστές 17χρονης

Διαπόμπευση κατηγορούμενων για τον βιασμό μιας έφηβης στην Ινδία

Συγγενείς και πολίτες μιας μικρής πόλης έγδυσαν δύο άντρες, που κατηγορούνται ότι βίασαν την κοπέλα, και τους περιέφεραν γυμνούς στους δρόμους, προτού τους παραδώσουν στην αστυνομία

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν κάτοικοι μιας πόλης στη βορειοανατολική Ινδία, μια χώρα όπου οι βιασμοί γυναικών είναι πολύ συχνοί. Έτσι, για την περίπτωση μιας 17χρονης που έπεσε πρόσφατα θύμα βιασμού, γυναίκες αλλά και άντρες της πόλης Γινγκιόνγκ πέρασαν στην αυτοδικία, και διαπόμπευσαν τους δύο βιαστές της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail τους έδεσαν τα χέρια και τους υποχρέωσαν να περπατήσουν γυμνοί στους δρόμους της πόλης, μέχρι που το οργισμένο πλήθος τους παρέδωσε τελικά στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία η κοπέλα δέχτηκε να βγει με έναν απ' τους δύο άντρες, αφού έγιναν «φίλοι» στα social media, αλλά όπως κατήγγειλε τη βίασε αυτός με άλλους τρεις.

Το κορίτσι μετά βρήκε τη δύναμη και πήγε στην αστυνομία το επόμενο πρωί να καταγγείλει το βίαιο αυτό περιστατικό.

Στο μεταξύ συγγενείς του θύματος βρήκαν τους δύο απ' τους δράστες, ενώ η αστυνομία αναζητεί τους άλλους δύο.

Η αυτοδικία στην πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αρκετές φορές οι πολίτες έχουν διαπομπεύσει με παρόμοιο τρόπο κατηγορούμενους ως βιαστές. Τον περασμένο μήνα ο φερόμενος βιαστής ενός οκτάχρονου κοριτσιού υποχρεώθηκε επίσης απ' το οργισμένο πλήθος να περπατήσει γυμνός στους δρόμους, όμως έχουν υπάρξει και πιο βίαια περιστατικά. Τον περασμένο μήνα επίσης πλήθος περίπου 1.000 ατόμων εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Tezu και αφού άρπαξε δύο κρατούμενους που κατηγορούνταν για βιασμό τους οδήγησε στην αγορά της πόλης και τους λίντσαρε.

ADVERTISING

SHARE: