Iνδία: Εκστρατεία εμβολιασμού σε νομάδες του Κασμίρ

Iνδία: Εκστρατεία εμβολιασμού σε νομάδες του Κασμίρ
Νομάδες στο Κασμίρ της Ινδίας @2021 AP/Dar Yasin

Εργαζόμενοι από τον τομέα της υγείας πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε νομάδες της Ινδίας, στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, σε νομάδες της περιοχής Κασμίρ, στην Ινδία. Οι υγειονομικοί διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε απομακρυσμένα σημεία, στους βοσκοτόπους των Ιμαλαϊων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς στους νομάδες που ζουν εκεί. Ο Masrat Farid, μέλος της υγειονομικής ομάδας, ανέφερε πως δεν αποτελεί πρόκληση η δύσβατη περιοχή, αλλά η δυσπιστία των νομάδων απέναντι στον εμβολιασμό.

“Όπου κι αν πηγαίνουμε, φαίνεται πως οι φήμες φτάνουν νωρίτερα από εμάς, γεγονός που καθιστά τη δουλειά μας δύσκολη” ανέφερε ο υγειονομικός. “Οι περισσότεροι διστάζουν να εμβολιαστούν, επειδή οι φήμες είναι άφθονες”, πρόσθεσε μέλος της υγειονομικής ομάδας.

Οι νομάδες φαίνεται να είναι δύσπιστοι ως προς τον εμβολιασμό, όπως αναφέρεται από το AP, καθώς πολλοί εξ αυτών πιστεύουν πως τα εμβόλια προκαλούν σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν και να τους σκοτώσουν. Ενώ, άλλοι υποστηρίζουν πως δεν χρειάζονται τον εμβολιασμό διότι έχουν αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό.

Μέλος της εκστρατείας πραγματοποιεί εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού σε νομάδες @2021 AP/ Dar Yasin

Ταυτόχρονα όμως, η κατάσταση στο Κασμίρ δείχνει να είναι καλύτερη από το υπόλοιπο τμήμα της Ινδίας, μιας και τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνουν πως το ποσοστό των νομάδων που εμβολιάστηκε από τη πρώτη δόση, ανέρχεται στο 53%.

Η Mukhti Khan, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει στα βοσκοτόπια του Κασμίρ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην ομάδα των ιατρών που κατέφθασαν στις πεδιάδες. Η ίδια ανέφερε: “Θα ήταν δύσκολο για εμάς να μεταβούμε στην πόλη για εμβολιασμό”, καθώς το ταξίδι τους προς τη πόλη προϋποθέτει πολύωρο ταξίδι με τα πόδια.

Νομάδες του Κασμίρ συζητούν με μέλος της υγειονομικής ομάδας @2021 AP/Dar Yasin

Βέβαια, η ομάδα των υγειονομικών που συμμετείχε στην εκστρατεία, ανέφερε πως πέρα από την δυσπιστία των κατοίκων, συνάντησαν και εχθρότητα. “Υπήρξαν μέρη στα οποία συνάδελφοι δέχτηκαν επίθεση” δήλωσε ο Farid, ο οποίος κατάφερε να εμβολιάσει περίπου πάνω από 800 άτομα.

Οι νομάδες που υιοθέτησαν επιθετική στάση, πίστευαν πως οι εικόνες που τραβήχτηκαν από τη διαδικασία, προορίζονταν για να ενισχυθεί η υποστήριξη προς την Κυβέρνηση της Ινδίας, την οποία οι νομάδες αντιπαθούν βαθιά. Οι περισσότεροι επιθυμούν ανεξαρτησία ή τουλάχιστον συγχώνευση με το γειτονικό Πακιστάν, το οποίο ελέγχει ένα άλλο μέρος της περιοχής του Κασμίρ. Ταυτόχρονα και οι δύο χώρες διεκδικούν αυτή την αμφισβητούμενη περιοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα