Ινδία: Γέφυρα κατέρρευσε παρασύροντας στο θάνατο 9 ανθρώπους

Ινδία: Γέφυρα κατέρρευσε παρασύροντας στο θάνατο 9 ανθρώπους
Φωτογραφία αρχείου από τη περίοδο των Μουσώνων 2021, στην Ινδία. AP/Ashwini Bhatia

Κομμάτια βράχων έπεσαν με σφοδρότητα πάνω σε γέφυρα στη Βόρεια Ινδία, γκρεμίζοντάς τη. Νεκροί και τραυματίες.

Η γέφυρα “Batseri” στην πολιτεία Himachal Pradesh της βόρειας Ινδίας κατέρρευσε εξαιτίας κατολίσθησης, τη Κυριακή (25/7). Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δραματικό περιστατικό, ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν οι Αρχές.

Τα θύματα που ταυτοποιήθηκαν από την κατάρρευση της γέφυρας, ήταν ντόπιοι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί τη περιοχή από άλλα μέρη της Ινδίας και την στιγμή του περιστατικού βρίσκονταν σε λεωφορείο, το οποίο χτυπήθηκε σοβαρά από τους βράχους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Η Ινδία αυτή τη περίοδο διανύει την εποχή των Μουσώνων, κατά τη διάρκεια της οποίας τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι αρκετά συχνά, καθώς προκαλούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις που ξεσπούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τουλάχιστον 136 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως αναφέρει το BBC, στη δυτική Ινδία, στη πολιτεία Μαχαράστρα, ύστερα από ισχυρές βροχές που πλημμύρισαν εκατοντάδες χωριά, με συνέπεια να εγκλωβιστούν αρκετοί κάτοικοι και να καταστραφούν σπίτια και περιουσίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version