Ινδία – Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας – Συγκλονιστικές εικόνες

Ινδία – Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας – Συγκλονιστικές εικόνες
Η πεζογέφυρα που κατέρρευσε στην Ινδία AP Photo/Ajit Solanki

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή όπου η πεζογέφυρα της πολιτείας Γκουτζαράτ καταρρέει, με τις εικόνες να σοκάρουν. Πάνω από 130 οι νεκροί.

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία με πάνω από 130 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους όταν κρεμαστή πεζογέφυρα της εποχής της αποικιοκρατίας που συνέδεε τις όχθες ποταμού κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής στην πολιτεία Γκουτζαράτ.

Οι αρχές εκτιμούν πως κάπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν, καθώς έπεφτε η νύχτα.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή της κατάρρευσης, δείχνοντας ανθρώπους να βρίσκονται πάνω στη γέφυρα και μάλιστα να την κουνάνε, χωρίς να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει. Λίγο αργότερα η γέφυρα καταρρέει, με τους ανθρώπους να πέφτουν στο νερό.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Άλλα βίντεο έχουν καταγράψει τις σκηνές χάους που ακολούθησαν, με ανθρώπους που βρίσκονταν στο νερό να ουρλιάζουν, ζητώντας βοήθεια και άλλους να κολυμπούν στην προσπάθειά τους να σωθούν.

«Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι τώρα σε 130 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραχούλ Τριπάθι, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μόρμπι, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή, προσθέτοντας πως άλλοι περίπου 15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο ΝΚ Ματσχάρ, τοπικός αξιωματούχος, μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι νεκροί έχουν «αυξηθεί στους 132».

Η γέφυρα στον ποταμό Ματσού, που διαπερνά τη Μόρμπι, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από την Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Γκουτζαράτ, κατασκευάστηκε την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας. Μόλις είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης.

«Οι άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον όταν υποχώρησε η γέφυρα. Είχαν συγκεντρωθεί για τις τελετές του φεστιβάλ Ντιβάλι (σ.σ. «του φωτός»). Υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε ινδικό μέσο ενημέρωσης.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Π. Ντεκαβαντίγια, ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μόρμπι, είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πάνω από 130 άνθρωποι διασώθηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα