Ινδονησία: Δακρυγόνα, ασφυξία, χάος και δεκάδες νεκροί στα επεισόδια – Σοκαριστικές εικόνες

Ινδονησία: Δακρυγόνα, ασφυξία, χάος και δεκάδες νεκροί στα επεισόδια – Σοκαριστικές εικόνες
AP Photo/Yudha Prabowo

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την τραγωδία σε γήπεδο της Ινδονησίας. Το απόλυτο χάος, επεισόδια και θάνατοι λόγω ασφυξίας μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα.

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες και οι εικόνες που έρχονται από την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε γήπεδο της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων εντός του αγωνιστικού χώρου μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τα επεισόδια ανέρχεται σε 174, μεταξύ αυτών και δύο αστυνομικοί καθώς και 180 τραυματίες.

Ωστόσο, οι αρχές της Ινδονησίας αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων από την τραγωδία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβα, Εμίλ Νταρντάκ, αυτή τη στιγμή έχουν διαπιστωθεί 125 νεκροί, εκ των οποίων οι 124 έχουν ταυτοποιηθεί.

Η μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο τραγικό απολογισμό των 174 θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια ονόματα είχαν εγγραφεί δύο φορές στη «μαύρη» λίστα, σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο.

AP Photo/Yudha Prabowo

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί των δύο ομάδων, της γηπεδούχου Arema FC και της Persebaya Surabaya συγκρούστηκαν μετά την ήττα της πρώτης, εισβάλοντας στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και να ακολουθεί το απόλυτο χάος.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκαλώντας ταραχή που οδήγησε σε περιπτώσεις ασφυξίας.

AP Photo/Yudha Prabowo

“Είχε γίνει άναρχο. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα”, είπε, προσθέτοντας ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί. “Περίπου 3.000 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο”, συμπλήρωσε.

Οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή “βγήκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Μετά υπήρξε συσσώρευση, κατά τη διαδικασία συσσώρευσης υπήρχε έλλειψη οξυγόνου”, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σχετικά με τους ανθρώπους που έχασαν τις αισθήσεις τους κατά την προσπάθειά τους να βγουν από τις θύρες, όπου και επικράτησε πανικός.

AP Photo/Yudha Prabowo

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οπαδούς να σκαρφαλώνουν πάνω από φράχτες για να ξεφύγουν. Ξεχωριστά δείχνουν άψυχα σώματα στον αγωνιστικό χώρο΄.

Ο επικεφαλής υπουργός Ασφαλείας της χώρας είπε ότι ο αριθμός των θεατών ξεπέρασε τη χωρητικότητα του σταδίου κατά περίπου 4.000 άτομα. Να σημειωθεί πως το στάδιο “Kanjuruhan” χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου και υπολογίζεται ότι φιλοξενεί έως και 42.500 άτομα.

Η λίγκα της Ινδονησίας ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό αυτό συμβάν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version