Ινδονησία: Όταν έχει μποτιλιάρισμα, ο πρόεδρος το... 'κόβει' με τα πόδια

Indonesian President Joko "Jokowi" Widodo, center, shakes hands with a businessman after a meeting at a hotel during his two-day visit in Hong Kong, Monday, May 1, 2017. (AP Photo/Vincent Yu)
Indonesian President Joko "Jokowi" Widodo, center, shakes hands with a businessman after a meeting at a hotel during his two-day visit in Hong Kong, Monday, May 1, 2017. (AP Photo/Vincent Yu) AP

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι δρόμοι είθισται να... "αδειάζουν" για να κυκλοφορούν άνετα οι πολιτειακοί άρχοντες. Αυτός ο πρόεδρος όμως είναι συνηθισμένος στο μποτιλιάρισμα και δεν διστάζει να περπατήσει.

Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από τα περιβόητα μποτιλιαρίσματα της Τζακάρτα και του νησιού Ιάβα, είναι η αλήθεια. Ούτε καν ο πρόεδρος της Ινδονησίας.

Καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένος επί ώρα σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα ο Τζόκο Γουιντόντο βγήκε από το αυτοκίνητό του και περπάτησε δύο χιλιόμετρα προκειμένου να παραστεί σε μια στρατιωτική παρέλαση.

Καθ’ οδόν προς την παρέλαση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 72ης επετείου από την ίδρυση του στρατού της Ινδονησίας στη Σιλεγκόν, μια παραθαλάσσια πόλη του νησιού Ιάβα, ο Γουιντόντο και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα, ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωση.

Αφού περίμενε επί μισή ώρα στο αυτοκίνητό του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας «αποφάσισε ότι θα περπατήσει» μέχρι το σημείο της τελετής, διευκρίνισε ένας φρουρός του, ο Ίλι Ντάσιλι.

Ο διοικητής της αστυνομίας της χώρας, ο Τίτο Καρναβιάν, που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο ίδιο μποτιλιάρισμα, συνόδευσε τον Γουιντόντο.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον πρόεδρο να περπατά συνοδευόμενος από πολλούς πράκτορες της προσωπικής του ασφάλειας, ενώ οι περαστικοί τον επευφημούσαν και του μιλούσαν.

Φωτό: AP Photo/Vincent Yu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόεδρος Ινδονησίας: Να πυροβολείτε τους εμπόρους ναρκωτικών αν αντιστέκονται

SHARE:

24Media Network