Ινδονησία: Σπιτικό λικέρ σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους

Σπιτικό αλκοολούχο ποτό, τύπου ρακή, στην Τουρκία
Σπιτικό αλκοολούχο ποτό, τύπου ρακή, στην Τουρκία AP

Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν ίχνη εντομοαπωθητικού στο αλκοολούχο ποτό

Πάνω από 50 νεκροί και πολλοί άλλοι που χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο ήταν η τραγική κατάληξη απ' την κατανάλωση σπιτικού οινοπνευματώδους ποτού στην Ινδονησία, στο οποίο βρέθηκαν ίχνη εντομοαπωθητικού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, η ασυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη τουλάχιστον 12 ατόμων στην Τζακάρτα και σε γύρω περιοχές, οι οποίοι κατηγορούνται για την παρασκευή και πώληση του -θανατηφόρου όπως αποδείχτηκε- λικέρ.

Για την ώρα δεν είναι σαφές αν τα θύματα δηλητηριάστηκαν απ' την δράση της μεθανόλης στο ποτό ή από κάποιο συστατικό που είναι γνωστό ως εντομοαπωθητικό, ανέφερε η αστυνομία. «Ακόμα κάνουμε εξετάσεις για να καταλήξουμε στα συστατικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Trunoyudo Wisnu Andiko.

Σε αυτό το πλαίσιο οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους προκειμένου να απομακρυνθούν απ' την αγορά τα χιλιάδες μπουκάλια με το επικίνδυνο αλκοολούχο ποτό.

Θάνατοι από κατανάλωση τέτοιων ποτών καταγράφονται συχνά στην Ινδονησία, όπου το αλκοόλ υπόκειται σε πολύ υψηλή φορολογία με αποτέλεσμα πολλοί να στρέφονται σε φθηνά σπιτικά ποτά. Ωστόσο στο τελευταίο περιστατικό καταγράφονται τα περισσότερα θύματα μετά από ένα αντίστοιχο το 2016, οπότε είχαν χάσει τη ζωή τους 36 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από Reuters

ADVERTISING

SHARE: