Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τετραήμερη εργασία από 1η Ιανουαρίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τετραήμερη εργασία από 1η Ιανουαρίου
Ντουμπάι 2021 Kamran Jebreili/AP Photo

Από 1η Ιανουαρίου 2022 τα Σαββατοκύριακα στο Ντουμπάι θα έχουν... διάρκεια δυόμιση ημερών, με τους εργαζόμενους να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους από την Παρασκευή το μεσημέρι. Η κίνηση που βελτιώνει την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Δυόμιση ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους για να ξεκουράζονται οι πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις αρχές του νέου έτους οι εταιρείες θα μεταβούν σε καθεστώς τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας και το Σαββατοκύριακό τους θα ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονται το πρώτο έθνος στον κόσμο που καθιέρωσε μια εθνική εβδομάδα εργασίας μικρότερη από την παγκόσμια πενθήμερη εβδομάδα.

Η εργάσιμη εβδομάδα θα ξεκινάει τη Δευτέρα και θα ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το ωράριο εργασίας για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει οριστεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., με 8,5 ώρες εργασίας την ημέρα. Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα εργάζονται για 4,5 ώρες.

Επιπλέον, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτο ωράριο ή εργασία από το σπίτι. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να επιτυγχάνεται ενίσχυση της παραγωγικότητας αλλά και βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει επίσης όχι μόνο τις εμπορικές ευκαιρίες, αλλά να συμβάλλει και στον ευέλικτο, ασφαλή και ευχάριστο τρόπο ζωής που προσφέρουν στους πολίτες και τους κατοίκους τους τα ΗΑΕ.

Από οικονομικής πλευράς, το νέο μοντέλο εργασίας πρόκειται να ευθυγραμμίσει τη χώρα με τις παγκόσμιες αγορές, αντανακλώντας τη στρατηγική θέση της χώρας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Πρόκειται να εξασφαλίσει ομαλές χρηματοοικονομικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με χώρες που ακολουθούν το καθιερωμένο εργασιακό μοντέλο πενθήμερης εργασίας και Σαββάτου/Κυριακής, διευκολύνοντας ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και ευκαιρίες για χιλιάδες εταιρείες με έδρα τα ΗΑΕ και πολυεθνικές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα