ΗΠΑ: Άδειασε ο Λευκός Οίκος για τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Άδειασε ο Λευκός Οίκος για τον Μπάιντεν
AP

Τα μάζεψε τα πράγματα και όπου φύγει -φύγει ο Ντόναλντ Τραμπ που δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Μπάιντεν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά το 1869.

Στο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα θα βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, που έχει ήδη αδειάσει τον Λευκό Οικο, θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης (ωρα Ελλάδος) απο την Ουάσιγκτον ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται στο προσωρινό αμφιθέατρο που στήνεται κάθε τέσσερα χρόνια στα σκαλοπάτια του Καπιτωλίου. 

AP
 

«Σε όλους εκείνους που ρώτησαν, δεν θα παρευρεθώ στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου», γνωστοποίησε λακωνικά σε ένα από τα τελευταία του τουίτ προτού ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αναστείλει επ΄αόριστον τον λογαριασμό του.

Workers walk with hand trucks past the West Wing of the White House, as offices in the White House complex are being packed up and moved out, Friday, Jan. 15, 2021, in Washington. (AP Photo/Gerald Herbert) AP
 

Είναι ο πρώτος πρόεδρος μετά τον Άντριου Τζόνσον το 1869 που αρνείται να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.

AP
 

Η παράδοση θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία να υποδέχονται το νέο προεδρικό ζεύγος το πρωί της ορκωμοσίας και να πηγαίνουν όλοι μαζί στο Καπιτώλιο. Αυτή τη φορά όμως ο πρώην κι ο επερχόμενος δεν θα είναι καν στην ίδια πόλη.

Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα είναι παρών στην ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version