ΗΠΑ: Απαγορεύεται το TitTok στις συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων

ΗΠΑ: Απαγορεύεται το TitTok στις συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων
Η εφαρμογή του Tik Tok AP

«Το TikTok συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση στις συσκευές της κυβέρνησης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζος Χόουλι.

Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση του TikTok, της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης της κινεζικής εταιρείας ByteDance, σε όλες τις συσκευές που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στους υπαλλήλους της ή στα μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το TikTok συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση στις συσκευές της κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζος Χόουλι, που ήταν εκ των συντακτών του νομοσχεδίου.

Ο Λευκός Οίκος απειλεί να απαγορεύσει πλήρως την εφαρμογή, εκτός και αν αγοραστεί από τη Microsoft μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε να απαγορευτεί στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να κατεβάζουν την εφαρμογή στις συσκευές που τους παρέχει η κυβέρνηση. Μετά την έγκριση και από τη Γερουσία, η απαγόρευση αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα νόμος στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα