ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα σε εστιατόριο ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του – Σάλος στο Twitter

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα σε εστιατόριο ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του – Σάλος στο Twitter
AP / @Matt Slocum

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό κατά το γεύμα τους σε ιταλικό εστιατόριο και οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ, βγήκαν το περασμένο Σάββατο να γευματίσουν σε ένα ιταλικό εστιατόριο, χωρίς να γνωρίζουν όπως φαίνεται ότι  φωτογραφικός φακός θα είναι εκεί και θα τους απαθανατίσει σε μια στιγμή που δεν θα φορούν μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Οι εικόνες του ζεύγους που κινήθηκε στους χώρους του εστιατορίου χωρίς να τηρεί τα μέτρα για την πανδημία, δημοσιοποιήθηκαν και προκάλεσαν όπως είναι αναμενόμενο έντονες αντιδράσεις.

Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον Μπάιντεν «υποκριτή», καθώς παραβίασε τους όρους που ο ίδιος έχει θέσει για την πανδημία: «Κάθε Αμερικανός απαιτεί μία εξήγηση από τον Τζο Μπάιντεν», «Οι υποκριτές πάντα θα υποκρίνονται» και «Μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι κανόνες που επιβάλλονται από την άρχουσα τάξη ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για εκείνους» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια στο Twitter πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων γνωστών προσώπων στις ΗΠΑ.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

«Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι μια φωτογραφία τους να βγαίνουν από ένα εστιατόριο αφού έφαγαν, με μάσκα στο χέρι – όπου δεν την είχαν βάλει ακόμα» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα έλεγα, φυσικά, ότι υπάρχουν στιγμές που όλοι δεν βάζουμε ξανά μάσκες όσο γρήγορά απαιτείται», πρόσθεσε. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε το δέντρο γιατί θα χάσουμε το δάσος που δεν είναι άλλο από το να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους, να βεβαιωθούμε ότι τα σχολεία και οι εταιρείες σε όλη τη χώρα μπορούν να κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους ασφαλέστερους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να επικεντρώνονται υπερβολικά σε χρονικές στιγμές που δεν αντικατοπτρίζουν την γενικότερη πολιτική» σημείωσε η Ψάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ιταλικό εστιατόριο στην Ουάσινγκτον αναφέρει στον ιστότοπό του: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC και το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου, Muriel Bowser, όλα τα άτομα άνω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να αφαιρούνται μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα