ΗΠΑ: Δεύτερο ομοσπονδιακό δικαστήριο κατά του αντιμεταναστευτικού νόμου Τραμπ

Immigrants and activists demonstrate in front of the Republican Party headquarters in Washington, Friday January 19, 2018. (AP Photo/Luis Alonso Lugo)
Immigrants and activists demonstrate in front of the Republican Party headquarters in Washington, Friday January 19, 2018. (AP Photo/Luis Alonso Lugo) AP

Τον Απρίλιο η τελική απόφαση απ' το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Αμερικανικό Εφετείο έκρινε σήμερα ότι η τελευταία ταξιδιωτική απαγόρευση που εξέδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αφορούσε υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία.

Το 4ο Εφετείο της Βιρτζίνια, που εδρεύει στο Ρίτσμοντ, είναι το δεύτερο ομοσπονδιακό δικαστήριο που αποφαίνεται κατά της ταξιδιωτικής οδηγίας την οποία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει να εφαρμοστούν οι απαγορεύσεις ενώ συνεχίζονται οι προσφυγές κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάσει τον Απρίλιο για να ακούσει τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της νομιμότητας της απαγόρευσης και να εκδώσει την απόφασή του μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η τελευταία οδηγία αφορούσε την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες από το Τσαντ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Αίρεται η απαγόρευση εισόδου προσφύγων από 11 χώρες

Τα γυρίζει ο Τραμπ: Θέλω περισσότερους μετανάστες από παντού

ADVERTISING

SHARE: