ΗΠΑ ώρα μηδέν: Διαδηλωτές πολιόρκησαν τον Λευκό Οίκο – Ωμές απειλές Τραμπ στο twitter

ΗΠΑ ώρα μηδέν: Διαδηλωτές πολιόρκησαν τον Λευκό Οίκο – Ωμές απειλές Τραμπ στο twitter
Επεισόδια έξω από τον Λευκό Οίκο AP

Ακόμα και έξω από το Λευκό Οίκο επεκτάθηκαν τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Tην πόρτα του Λευκού Οίκου χτυπούν πλέον τα επεισόδια στις ΗΠΑ στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις.

Ενα από τα σημεία που πολιορκήθηκαν από διαδηλωτές το βράδυ που πέρασε ήταν ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον γεγονός που αποτυπώνει την οργή του κόσμου αφενός για το γεγονός της δολοφονίας και αφετέρου για την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πλήθος ήταν, όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ιδιαίτερα δραστήριο και υπήρξαν φορές που απώθησε με την ορμή του τους αστυνομικούς της φρουράς του κτιρίου που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Στην προσπάθειά τους αυτοί οι ένστολοι έκαναν χρήση χημικών ακόμα και από πολύ κοντινή απόσταση αφού είχαν έρθει σε δεινή θέση.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρ του δολοφημένου Φλόιντ ενώ σε καποιο άλλο σημείο επιτέθηκαν εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου που έπαιρνε τα σχετικά πλάνα.

Επίσης εκτόξευσαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μπουκάλια με νερό σε μία προσπάθεια να απαντήσουν στη ρήψη χημικών.

Η συγκέντρωση του πλήθους άρχισε περίπου στις 7 το απόγευμα αλλά μέχρι τις 8:30 ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος. 

Εν συνεχεία, και παρά τις εκκλήσεις των αρχών για ηρεμία, μερίδα κόσμου άρχισε να κινείται προς το κτίριο. 

Η οπτική του Τραμπ τελείως διαφορετική πάντως. Εκανε λόγο για σπουδαία δουλειά ενώ έβαλε τη λέξη protesters σε εισαγωγικά δείχνοντας ότι μάλλον δεν αναγνώρισε το πλήθος ως πλήθος διαδηλωτών.

Παρακάτω πανηγυρίζει για τις μεθόδους και τον οπλισμό της ασφάλειας τονίζονταν ότι πολλοί πράκτορες περίμεναν την ευκαιρία για να δράσουν. Ο Πρόεδρος μάλλον δεν δείχνει να απολαμβάνει τη βία. 

Eδώ μπορείτε να δείτε όλο το thread-παραλήρημα

Δύο νεκροί μέχρι στιγμής 

Εν τω μεταξύ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους χτυπημένοι από σφαίρες τις τελευταίες ώρες, σε διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. 

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός έχασε την ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε όταν δέχτηκαν πυρά κατά την διάρκεια διαδήλωσης. 

Νωρίτερα, ένας δεκαεννιάχρονος άνδρας σκοτώθηκε από πυρά στο Ντιτρόιτ, όταν άγνωστος άρχισε να πυροβολεί κατά πλήθους που διαδήλωνε για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με το CNN.  

Σε ετοιμότητα ο στρατός

1.700 στρατιώτες ετοιμάζεται να αναπτύξει στους δρόμου η Εθνική Φρουρά της Μινεσότα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που έχουν καταλάβει εδώ και μέρες τους δρόμους της πόλης. 

Σύμφωνα με το Associated Press, το Πεντάγωνο έχει δώσει διαταγή στον στρατό να διατηρεί σε τοιμότητα μονάδες, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί. 

Στρατιώτες από την Βόρεια Καρολίνα και την Νέα Υόρκη είναι έτοιμοι να επέμβουν εντός 4 ωρών, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, προσθέτοντας πως σε μονάδες του Κολοράντο και του Κάνσας, δόθηκε η εντολή να είναι έτοιμοι για επέμβαση εντός 24ωρων ωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version