ΗΠΑ: “Έκανε” το επίδομα στήριξης για την πανδημία… Lamborghini, Ferrari και Βentley

ΗΠΑ: “Έκανε” το επίδομα στήριξης για την πανδημία… Lamborghini, Ferrari και Βentley
Τρεις εξ αυτών που έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ, για παράνομη αίτηση και λήψη χρημάτων, για την προστασία επιχειρήσεων αγόρασαν Lamborghini. Shutterstock

Άνδρας που δήλωνε επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια, έλαβε από το κράτος επιδότηση 5 εκατ. δολαρίων για να "σώσει" τις επιχειρήσεις που έλεγε πως είχε. Διέθεσε τα χρήματα για να αγοράσει 3 υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Άνδρας από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έλαβε περισσότερα από 5.000.000 δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος Προστασίας Πληρωμών που αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες πέρασαν δύσκολα στην πανδημία. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο 38χρονος Μουσταφά Καντίρι χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα όχι για την επιχείρηση του, αλλά για να αγοράσει μια Lamborghini, μια Ferrari και μια Bentley. Επίσης, έκανε ‘πολυτελείς διακοπές’. Όπως γράφουν οι New York Times συνελήφθη με τις αρχές να του απευθύνουν 15 κατηγορίες. Μεταξύ τους ήταν το ‘ξέπλυμα’ χρήματος και η τραπεζική απάτη.

Οι προσπάθειες που έκανε για να ωφεληθεί από το πρόγραμμα άρχισαν στα τέλη του Μάρτη του 2020. Απευθύνθηκε σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, για να ‘σώσει’ όπως έλεγε, τις τέσσερις εταιρίες που είχε στην Καλιφόρνια. Έως τις αρχές Ιουνίου είχε εισπράξει 5.1 εκατομμύρια δολάρια. Τα διέθεσε για ό,τι απαγορεύεται, βάσει του Payment Protection Program. Αργότερα αποδείχθηκε πως οι επιχειρήσεις του δεν ήταν σε λειτουργία. H έρευνα έδειξε πως οι πληροφορίες που παρείχε ήταν ψευδείς και τα αρχεία των τραπεζικών λογαριασμών ‘αλλοιωμένα’. Σε μια περίπτωση χρησιμοποίησε και το όνομα, αλλά και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης άλλου ανθρώπου, ενώ πλαστές ήταν και οι υπογραφές στις αιτήσεις.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες προχώρησαν σε κατάσχεση των αυτοκινήτων και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων που είχε στο όνομα του. Σε περίπτωση καταδίκης του, μπορεί να καταδικαστεί σε 302 χρόνια φυλάκισης.

Ο Καντίρι δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε χρήματα του προγράμματος για τις πληγείσες επιχειρήσεις, δια ιδίον όφελος. Είναι ο τρίτος που συνελήφθη με κατηγορία που αφορούσε την αγορά  Lamborghini. Ο πρώτος ήταν ένας άνδρας από τη Φλόριντα, που πήρε 4.000.000.000 και τέθηκε υπό περιορισμό τον Ιούλιο. Ένα μήνα αργότερα ακολούθησε άνδρας από το Τέξας, ο οποίος είχε λάβει 1.5 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα