ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις αναλαμβάνει τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις αναλαμβάνει τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. shutterstock

"Σας αναθέτω ένα δύσκολο έργο", είπε ο Τζο Μπάιντεν στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, η οποία με τη σειρά της έκανε λόγο για "πραγματική πρόκληση".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανέθεσε την Τετάρτη 24/3 στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να διαχειριστεί το ευαίσθητο θέμα των μεταναστών που συρρέουν στα νότια σύνορα της χώρας. «Σας αναθέτω ένα δύσκολο έργο», είπε ο Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο που στεκόταν δίπλα του, στον Λευκό Οίκο.

Η Χάρις «δέχτηκε να αναλάβει αυτή τη διπλωματική προσπάθεια», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στις συζητήσεις με το Μεξικό αλλά και με τις κυβερνήσεις του Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας, τις χώρες απ’ όπου προέρχονται οι περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτή η κατάσταση συνιστά πραγματική πρόκληση», απάντησε η αντιπρόεδρος.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αναθέτει στην αντιπρόεδρό του έναν συγκεκριμένο τομέα ευθύνης.

Μια αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από βουλευτές, γερουσιαστές και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, πρόκειται να επισκεφθεί αργότερα μέσα στη μέρα τα σύνορα με το Μεξικό, στο Τέξας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα