ΗΠΑ: Η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση Σκριπάλ – Νέες κυρώσεις

ΗΠΑ: Η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση Σκριπάλ – Νέες κυρώσεις
Κατά τη διάρκεια ερευνών για την υπόθεση Σκριπάλ AP

Σε αντίθετο πνεύμα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ δήλωσε ότι παρέδωσε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνοντας περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε πως η ρωσική κυβέρνηση έκανε χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Novichok στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του και προανήγγειλε νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

“Οι ΗΠΑ…διαπίστωσαν με βάση τον νόμο του 1991 περί ελέγχου χημικών και βιολογικών όπλων και εξάλειψης εχθροπραξιών (CBW Act) ότι η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε χημικά ή βιολογικά όπλα κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας ή έκανε χρήση θανατηφόρων χημικών ή βιολογικών όπλων ενάντια στους δικούς της υπηκόους”, δήλωσε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις θα ισχύσουν από ή περίπου τις 22 Αυγούστου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ δήλωσε ότι παρέδωσε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνοντας περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα