ΗΠΑ: Ιερέας στην Ουάσινγκτον βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

ΗΠΑ: Ιερέας στην Ουάσινγκτον βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Η Εκκλησία Christ Church Georgetown facebook @Christ Church Georgetown

Ένας ιερέας της Ουάσινγκτον εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. Την τελευταία εβδομάδα είχε έρθει σε επαφή, προσφέροντας θεία κοινωνία, με πάνω από 500 ανθρώπους.

Ο Ιερέας, Timothy Cole, Αμερικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας στην Τζώρτζτάουν της Ουάσινγκτον βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. Στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας είχε προσφέρει θεία κοινωνία και είχε ανταλλάξει χειραψία με πάνω από 500 ανθρώπους, καθώς είχε παρευρεθεί σε 3 λειτουργίες.

Ο δήμαρχος της πόλης καλεί όλους τους κατοίκους που επισκέφθηκαν την εκκλησία από τις 24 Φλεβάρη και μετά να τεθούν σε καραντίνα, ενώ για πρώτη φορά από το 1.800 ακυρώνονται όλες οι λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Timothy Cole ξεκίνησε να έχει συμπτώματα ασθένειας στις 22 Φεβρουαρίου μετά από ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στις 22 Φεβρουαρίου, στο Luisville του Κεντάκι. Αλλά καθώς τα συμπτώματα φάνηκαν να υποχωρούν ο Cole τέλεσε κανονικά τα ιερατικά του καθήκοντά και παρευρέθη σε τέσσερις λειτουργίες, όπου και ήρθε σε επαφή με περίπου 500 άτομα.

Διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή, 3 μέρες αφού είχε βρεθεί και θετικός στον ιό της γρίπης, οπότε και είχε εισέλθει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Georgetown.

Σε μήνυμα που έστειλε προς τους πιστούς ο Timothy Cole ανέφερε πως “Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως είμαι καλά. Λαμβάνω εξαιρετική φροντίδα και αισθάνομαι καλά δεδομένων των συνθηκών… Θα παραμείνω σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, όπως και η οικογένειά μου.

Δεν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τις πόρτες της εκκλησίας μας, επειδή το θέλαμε, αλλά προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού”, τόνισε.

Δείτε εδώ και την επίσημη ανακοίνωση της εκκλησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα