ΗΠΑ: Ιγκουάνα παραλύουν και πέφτουν απ’ τα δέντρα λόγω ψύχους – Τα βάζουν σε τζακούζι

ΗΠΑ: Ιγκουάνα παραλύουν και πέφτουν απ’ τα δέντρα λόγω ψύχους – Τα βάζουν σε τζακούζι
Ιγκουάνα ISTOCK

Η κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ επηρέασε και τα ιγκουάνα στη Φλόριντα. Εικόνες και βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο, κατά το οποίο τα συγκεκριμένα ερπετά παραλύουν λόγω του κρύου.

Τραγικές είναι οι συνέπειες του πολικού ψύχους που επικρατεί στις ΗΠΑ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, η οποία επέφερε τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.

Εκτός από τους κατοίκους, η κακοκαιρία πλήττει και τα ζώα, ειδικά τα ιγκουάνα στη Φλόριντα, μιας από τις πιο ηλιόλουστες, κατά τ’ άλλα, Πολιτείες της χώρας.

Το δριμύ ψύχος κάνει τα συγκεκριμένα ερπετά να παραλύουν, με αποτέλεσμα να πέφτουν από τα δέντρα και να μην μπορούν να κινηθούν, έως ότου ανέβει η θερμοκρασία.

Τα social media έχουν γεμίσει από αναφορές κατοίκων για “παραλυμένα ιγκουάνα”, ενώ κάποιοι δηλώνουν πως τα τοποθετούν σε τζακούζι προκειμένου να ζεσταθούν.

Όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, κάποια από αυτά μπαίνουν σε κατάσταση “χειμέριας νάρκης” και πέφτουν από τα δέντρα

“Με τις χαμηλές θερμοκρασίες την εβδομάδα των εορτών, ίσως δείτε κάποια ιγκουάνα σε κατάσταση ταραχής, κατά την οποία χάνουν κάθε έλεγχο του μυικού τους συστήματος.

Τα ιγκουάνα περνούν το χρόνο τους κατά κύριο λόγο στα δέντρα και ο ψυχρός καιρός μπορεί να τα κάνει να πέσουν από αυτά. Μπορεί τα ιγκουάνα να μοιάζουν νεκρά όταν βρίσκονται σ’ αυτήν την περίεργη κατάσταση, είναι όμως ζωντανά – και πιθανώς επικίνδυνα αν τα πειράξετε.

Η συμβουλή για όσους τα δουν να βρίσκονται σε παράλυση; Αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη “δουλειά” τους”, προειδοποίησε προ ημερών η Επιτροπή για την Άγρια Πανίδα της Φλόριντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα