ΗΠΑ: Μια ανάσα από την έγκριση το εμβόλιο της Moderna

ΗΠΑ: Μια ανάσα από την έγκριση το εμβόλιο της Moderna
Εμβόλιο Moderna shutterstock

Συμβουλευτική επιτροπή της FDA άναψε το "πράσινο" φως για το εμβόλιο της Moderna σε άτομα 18 ετών και άνω. Την Παρασκευή η τελική απόφαση.

Όλο και πιο κοντά στο δεύτερο εμβόλιο του κορονοϊού βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μία εβδομάδα μετά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, η αμερικανική FDA είναι πολύ κοντά στο “πράσινο” φως για αυτό της Moderna, με την τελική απόφαση να ανακοινώνεται την Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, εξωτερική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, θέτοντας τις βάσεις για την έγκριση του δεύτερου εμβολίου στη χώρα που εξακολουθεί να πλήττεται από την Covid-19.

Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή, υποστήριξε κατόπιν ψηφοφορίας, πως τα οφέλη του εμβολίου της Moderna υπερτερούν των κινδύνων και εισηγήθηκε την έγκριση για επείγουσα χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η επιτροπή, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς επιστήμονες, γιατρούς και υπαλλήλους άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας ψήφισε θετικά, με 20 μέλη να τάσσονται υπέρ του εμβολίου και μόλις ένα μέλος να απέχει.

Η FDA, που επιβεβαίωσε πρόσφατα την εκτίμηση της Moderna ότι το εμβόλιο αποτρέπει το 94,1% των κρουσμάτων στους ενήλικες (στις κλινικές δοκιμές δεν συμμετείχαν παιδιά), αναμένεται να ανακοινώσει την τελική της απόφαση την Παρασκευή, αν μη τι άλλο όμως, η θετική εισήγηση της επιτροπής φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για το δεύτερο εμβόλιο στις ΗΠΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα