ΗΠΑ: Μπέζος κατά Μπάιντεν για τον πληθωρισμό – Το tweet που άναψε φωτιές

ΗΠΑ: Μπέζος κατά Μπάιντεν για τον πληθωρισμό – Το tweet που άναψε φωτιές
Τζεφ Μπέζος AP

Ο Τζο Μπάιντεν απαίτησε τη μείωση την τιμή των καυσίμων στην αντλία προκαλώντας την αντίδραση του Τζεφ Μπέζος.

O Τζεφ Μπέζος ήταν ένας από τους πλούσιους Αμερικανούς που στήριξαν την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ. Το εν λόγω φλερτ όμως δεν κράτησε πολύ.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου στο twitter με την οποία απαιτούσε από τα πρατήρια βενζίνης να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων στην αντλία προκάλεσαν την αντίδραση του Αμερικανού μεγιστάνα.

Ο Μπέζος τόνισε με δικό του tweet ότι “ο πληθωρισμός είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για τον Λευκό Οίκο για να γίνονται δηλώσεις όπως αυτή. Είτε βρισκόμαστε σε λάθος κατεύθυνση είτε υπάρχει μία βαθιά παρανόηση της βασικής δυναμικής της αγοράς”.

Κοντολογίς, ο ιδιοκτής της Αmazon κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η αγορά.

Για λογαριασμό του Λευκού Οίκου απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου η οποόα τόνισε ότι παρά το γεγομνός ότι οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 15 δολάρια του βαρέλι, η πτώση αυτή δεν έφτασε ποτέ στην αντλία.

“Οι εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου χρησιμοποιούν την αγορά για να αποκομίσουν κέρδη-ρεκόρ. Φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λειτουργεί η οικονομία της” συνόψισε η εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα