Μιγκέλ Καρντόνα: Υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, ένας βετεράνος δάσκαλος

Μιγκέλ Καρντόνα: Υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, ένας βετεράνος δάσκαλος
O Μιγκέλ Καρντόνα ap

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται σύντομα να αναθέσει το υπουργείο Παιδείας στον εκπαιδευτικό Μιγκέλ Καρντόνα. Ποιες είναι οι θέσεις του επόμενου υπουργού Παιδείας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να αναθέσει το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ στον μέχρι σήμερα Επίτροπο Εκπαίδευσης του Κονέκτικατ, Μιγκέλ Καρντόνα, καθώς ολοκληρώνει τη διαδικασία της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου του, έναν μήνα προτού να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Μια πηγή προσκείμενη στη μεταβατική ομάδα του Δημοκρατικού πολιτικού είπε ότι ο Μπάιντεν θα επιλέξει για το υπουργείο Παιδείας τον Καρντόνα, έναν βετεράνο δάσκαλο και διευθυντή σχολείου. Θα τηρήσει έτσι την προεκλογική δέσμευσή του να αναθέσει το υπουργείο σε έναν εκπαιδευτικό.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας απέφυγε να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία. Ο Μπάιντεν πρόκειται να εκφωνήσει μια ομιλία σήμερα από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Κατά την περίοδο της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επιλέξει έναν εκπαιδευτικό για να ηγηθεί του υπουργείου. Ο Λέσλι Φένγουικ, ομότιμος πρύτανης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Howard, ήταν ένας ακόμη κορυφαίος υποψήφιος για τη θέση.

Σύμφωνα με το usatoday, ο Καρντόνα είναι υπέρ των ανοιχτών σχολείων εν μέσω της πανδημίας. Ο ίδιος, μάλιστα, ενθάρρυνε τα σχολεία ορισμένες περιοχές στην πολιτεία του να παραμείνουν ανοιχτά, παρέχοντας οδηγίες ασφαλείας.

Το New Haven, η μεγαλύτερη σχολική συνοικία του Κοννέκτικατ και το Danbury είναι τα μόνα σχολικά συγκροτήματα της πολιτείας που έχουν διατηρήσει την τηλεκπαίδευση όλο το χρόνο.

Σε εθνικό επίπεδο, τα σχολικά συστήματα δεν διέθεταν σαφή ομοσπονδιακή καθοδήγηση για το πώς και το πότε θα ανοίξουν ξανά οι αίθουσες διδασκαλίας και πώς και πότε πρέπει να κλείσουν.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το επιτελείο του Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα έξι προσώπων που θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις στον Λευκό Οίκο. Μεταξύ αυτών είναι και ο Μπρους Ριντ, ο προσωπάρχης του Μπάιντεν την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πλέον θα αναλάβει αναπληρωτής προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα πρόσωπα στα οποία θα αναθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη διεύθυνση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα