ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν γεμίζει τον Ειρηνικό με F-22 στέλνοντας μήνυμα στην Κίνα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν γεμίζει τον Ειρηνικό με F-22 στέλνοντας μήνυμα στην Κίνα
Αεροσκάφη τύπου F-22 στον αέρα AP

Οι ΗΠΑ στέλνουν το δικό τους μήνυμα ισχύος στην Κίνα αποστέλλοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 25 F-22.

Σχεδόν από το ξεκίνημα της προεδρικής θητείας του ο Τζο Μπάιντεν έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο στην Κίνα ότι η Αμερική “επέστρεψε”.

Αντιλαμβανόμενος ότι ο ασιατικός γίγαντας κερδίζει το παιχνίδι στην οικονομία, ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί να προασπίσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ασία αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο επικαλούμενος την ισχύ (το έκανε και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Αγγελα Μέρκελ) μόνο που ισχύ πάνω απ’ όλα σημαίνει όπλα.

Ετσι λοιπόν έγινε την Παρασκευή γνωστό ότι οι Αμερικανοί αποστέλουν περίπου 25 αεροπλάνα τύπου F-22 για μία άσκηση η οποία θα λάβει χώρα στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Στρατιωτικοί αναλυτές επεσήμαναν ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ έχουν στείλει τόσα πολλά αεροσκάφη σε άσκηση στην εν λόγω περιοχή και θεωρούν τη συγκεκριμενη κίνηση ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος στην Κίνα.

Τα αεροσκάφη θα σηκωθούν από αμερικανικές βάσεις στη Χαβάη και στην Αλάσκα κα θα πάρουν μέρος στην άσκηση Pacific Iron 2021.

Tα F-22 θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο με υψηλού επιπέδου τεχνολογία η οποία χαρίζει στους χειριστές μία άριστη εικόνα του εναερίου χώρου γύρω τους σε μεγάλη κλίμακα.

Η Κίνα διαθέτει 20 με 24 τέτοιου τύπου αεροσκάφη στο σύνολο των μονάδων της αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξοπλίζεται ταχύτατα έτσι ώστε να καλύψουν αυτό το χάντικαπ στον αέρα σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι ΗΠΑ πάντως έχουν στη φαρέτρα τους περίπου 180 τέτοια αεροσκάφη τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τα ραντάρ του εχθρού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα