ΗΠΑ: Ο ρατσισμός έχει κοστίσει 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 20 χρόνια

ΗΠΑ: Ο ρατσισμός έχει κοστίσει 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 20 χρόνια
Ο ρατσισμός έχει κοστίσει στις ΗΠΑ 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία είκοσι χρόνια. AP

Ο ρατσισμός έχει κοστίσει στις ΗΠΑ 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν οι διακρίσεις εναντίον των Μαύρων παύσουν σήμερα, 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να προστεθούν στο ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Την ίδια ημέρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wells Fargo, Τσάρλι Σάρφ, εξέδωσε μια βιαστική συγνώμη για το ότι πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι “οι ελάχιστοι ταλαντούχοι Μαύροι προς πρόσληψη” φταίνε για την έλλειψη ποικιλομορφίας της εταιρείας, ένας τραπεζικός γίγαντας κυκλοφόρησε ένα φιλόδοξο νέο σχέδιο δισεκατομμυρίων δολαρίων για να συμβάλει στην κάλυψη του οικονομικού χάσματος λευκών- μαύρων. Πρόκειται για ένα χάσμα που συνέβαλε σε μια συγκλονιστική οικονομική απώλεια πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την μελέτη “Κλείσιμο των κενών της φυλετικής ανισότητας: Το οικονομικό κόστος της μαύρης ανισότητας στις ΗΠΑ” της Citigroup, οι διακρίσεις και άλλες μορφές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού έχουν προκαλέσει απώλεια στο ακαθάριστο εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ (ΑΕΠ) αξίας 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2000. Ο συντριπτικός όγκος της οικονομικής απώλειας εντοπίστηκε σε δανεισμούς, με μη προνομιακούς όρους λόγω διακρίσεων, σε Μαύρους ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες για θέσεις εργασίας που δεν δημιουργήθηκαν ποτέ, σύμφωνα με το Mic.

Εργαζόμενοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία για την ανισότητα στους μισθούς AP

“Η ανάλυση που ακολουθεί δείχνει ότι εάν τέσσερις βασικές φυλετικές διακρίσεις κατά των Μαύρων – μισθοί, εκπαίδευση, στέγαση και επενδύσεις – είχαν εξαλειφθεί πριν από 20 χρόνια, θα μπορούσαν να προστεθούν 16 τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ”, εξηγεί ο Raymond McGuire, πρόεδρος της Citigroup’s Banking. “Και αν οι διακρίσεις παύσουν σήμερα, 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να προστεθούν στο ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά τα επόμενα πέντε χρόνια”.

Πάντως, η τράπεζα που βλέπει ανεκμετάλλευτο οικονομικό περιθώριο στην “Μαύρη” αγορά, έχει εντοπίσει αρκετούς δρόμους για να αντιμετωπίσει τις εκπληκτικές ανισότητες όπως προκύπτουν από την μελέτη της, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε ιδιοκτησία σπιτιού, επιχειρηματικότητα και επέκταση γραμμών πιστωτικών και τραπεζικών ευκαιριών για Μαύρους πελάτες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version