ΗΠΑ: Ομηρία σε συναγωγή στο Τέξας – Απελευθερώθηκαν οι όμηροι, νεκρός ο δράστης

ΗΠΑ: Ομηρία σε συναγωγή στο Τέξας – Απελευθερώθηκαν οι όμηροι, νεκρός ο δράστης
Ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή στο Τέξας των ΗΠΑ 2022 Gareth Patterson/AP Photo

Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις έληξε η ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, όταν ένας ένοπλος διέκοψε τη λειτουργία, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου και κρατούσε ομήρους τέσσερις ανθρώπους.

Απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε εβραϊκή συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκρεγκ Άμποτ.

“Οι προσευχές εισακούστηκαν. Όλοι οι όμηροι είναι εν ζωή και ασφαλείς”, έγραψε ο Άμποτ σε ανάρτησή του στο Twitter, έπειτα από ένα θρίλερ που διήρκεσε περισσότερες από δέκα ώρες.

Οι αρχές διαπραγματεύτηκαν με τον άνδρα που είχε πάρει ομήρους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που μεταδιδόταν ζωντανά, το Σάββατο. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και ένας ραβίνος. Ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος έξι ώρες αργότερα.

Ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή στο Τέξας των ΗΠΑ 2022 Tony Gutierrez/AP Photo

Η αστυνομία του Κόλεϊβιλ είχε αναρτήσει μήνυμα στο Twitter ότι διεξάγει επιχειρήσεις SWAT (με ειδικά όπλα και τακτικές, για εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις) στο οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται η Συναγωγή Μπεθ Ισραέλ και ανέφερε ότι όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονταν στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με τη συναγωγή απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ο άνδρας ακουγόταν να έχει μια μονόπλευρη συνομιλία, σε αυτό που φαινόταν να είναι ένα τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της λειτουργίας του Σαμπάτ στην εβραϊκή συναγωγή. Η ζωντανή ροή διακόπηκε γύρω στις 3 μ.μ. ανατολική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη αλλά ότι δεν θα γνωστοποιήσει ακόμα τα στοιχεία του. Το FBI αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αιτία του θανάτου του, σημειώνοντας ότι είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή στο Τέξας των ΗΠΑ 2022 Tony Gutierrez/AP Photo
Ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή στο Τέξας των ΗΠΑ 2022 Tony Gutierrez/AP Photo

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των ομήρων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ενημερωθεί για την ομηρία και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι προσεύχεται για την ασφάλεια των ομήρων.

Αξιωματούχος, που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως ήταν αδελφός της Πακιστανής επιστήμονα Αάφια Σιντίκι, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή έπειτα από την καταδίκη της το 2010 για επίθεση με πυρά κατά στρατιωτών και μελών του FBI, και ότι ζητούσε την απελευθέρωσή της.

Η Συναγωγή Μπεθ Ισραέλ ιδρύθηκε το 1999. Το Κόλεϊβιλ είναι ένα προάστιο της περιοχής Ντάλας – Φορτ Γουόρθ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version